Halkalı Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Ortaokul Velilerine, Liselere Geçiş Semineri
Ortaokul Velilerine, Liselere Geçiş Semineri Ortaokul Velilerine, Liselere Geçiş Semineri
  • Paylaş
Avcılar ve Bahçeşehir Okyanus Koleji’nde 8. Sınıf velilerine, Halkalı Okyanus Koleji'nde de tüm Ortaokul velilerine, liseye geçişte yeni sistemin anlatıldığı seminer verildi.

Okyanus Kolejleri'nde yeni eğitim öğretim yılı ile birlikte velilere yönelik rehberlik seminerleri de başladı…

Avcılar Okyanus Koleji'nde 28 Eylül 2013 Cumartesi günü 8. Sınıf velilerine Rehber Öğretmen Hande İpekli tarafından "OGES (Ortaöğretime Geçiş Sistemi)" konulu seminer verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından liselere geçiş sisteminde getirilen yeni model, bu öğretim yılında ilk kez uygulanacak. Okyanus Kolejleri de velilerin bu konuda endişelerini, kaygılarını gidermek ve bilgilendirmek için OGES Semineri düzenlendi.

"Çocuğunuz nasıl bir süreçte? MEB'in bu değişikliğe gitmesinin nedeni nedir? Yeniliğin amaçları nelerdir? Model nasıl uygulanacak? Ortaöğretime Yerleştirme Puanları nasıl hesaplanacak?" gibi soruların cevaplarının verildiği semineri veliler dikkatle dinledi.

Seminerde ayrıca velilerin bu dönemde endişe ve kaygılarını çocuğa yansıtmadan başarısına nasıl destek olabilecekleri, onu olumlu yönde nasıl motive edebilecekleri ile ilgili önerilerilerde bulunuldu.

Ölçme ve Değerlendirme Birimi Uzmanı Memnune Gökdemir de velilere, 8.Sınıflar'a yapılacak olan deneme sınavları, çalışma takvimi ve kazanımlarla ilgili bilgi verdi.

Halkalı Okyanus Koleji'nde de yine 28 Eylül 2013 Cumartesi günü 5., 6., 7. ve 8. Sınıf velilerine Rehber Öğretmen Seher Akkuş tarafından "Temel Eğitimde Liselere Geçiş Sistemi" konulu seminer verildi.

Ölçme ve Değerlendirme Birimi Müdür Yardımcısı  Ruken Türksever de velilere, okulda yapılacak sınav uygulamaları, çalışma takvimi ve kazanımlarla ilgili bilgi aktardı.

Bahçeşehir Okyanus Koleji'nde ise 7 Ekim 2013 Pazartesi günü 8. Sınıf velilerine Rehber Öğretmen Esra Açıkses Aydın tarafından "OGES (Orta Öğretime Geçiş Sistemi)" konulu seminer verildi.

 

 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
05 Ekim 2013, Cumartesi 09:27
Okunma
:
4.304 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları