Halkalı Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Akran Zorbalığı Semineri Gerçekleşti
Akran Zorbalığı Semineri Gerçekleşti Akran Zorbalığı Semineri Gerçekleşti
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Halkalı Okyanus Koleji İlkokul Kademesi Rehber Öğretmenleri Arzu HALİLOĞLU, Aynur TAŞÇI ve Kübra KURT tarafından önleyici rehberlik kapsamında öğrencilere "Akran Zorbalığı" konulu eğitim semineri düzenlendi.

Halkalı Okyanus Koleji İlkokul Kademesi’nde Akran Zorbalığının; bir ya da birden çok öğrencinin, kendilerinden daha güçsüz öğrencilere kasıtlı ve sürekli olarak olumsuz davranış göstermesi ile sonuçlanan ve kişinin kendisini koruyamayacak durumda olduğu bir saldırganlık türü olduğu belirtilerek; öğrencilere, akran zorbalığının ne olduğu, zorbalıkla nasıl baş edileceği,arkadaşlarına karşı nasıl tutum ve davranışlar içinde bulunmaları gerektiği konusunda bilgilendirme ve grup rehberliği çalışmaları yapıldı.

Öfkelerini nasıl kontrol edecekleri konusunda da bilgilendirilen çocuklar, aynı zamanda zorbalığa uğrayan arkadaşlarına destek olmak için neler yapacaklarını, kimlerden destek alabileceklerini öğrendiler. Çocukların ilgiyle dinledikleri; yer yer interaktif soru-cevap şeklinde ilerleyen seminer; karikatür, çizgi filmler, videolar ve görsellerle de desteklenerek daha keyifli ve öğretici hale getirildi.

Semineri dikkatle dinleyen öğrenciler, zorbalık içeren davranışlara karşı durma konusunda bilinçlenerek, bu davranışlarla nasıl mücadele edeceklerini öğrendiler.


Haber
:
Merve Kalyoncu
Editör
:
İbrahim Aslan
Fotoğraf
:
Merve Kalyoncu
Tarih
:
12 Mart 2018, Pazartesi 16:48
Okunma
:
972 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları