Güneşli Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Okyanus'ta Deprem ve Yangın Tatbikatı
Okyanus'ta Deprem ve Yangın Tatbikatı Okyanus'ta Deprem ve Yangın Tatbikatı
  • Paylaş
Sancaktepe, Güneşli ve Avcılar Okyanus Koleji'nde yapılan sivil savunma tatbikatında, öğrencilere olası bir deprem ya da yangın anında neler yapmaları gerektiği anlatıldı.

Okyanus Kolejleri'nde, meydana gelebilecek olası bir deprem ya da yangına karşı hazırlıklı olmak amacıyla deprem ve bina boşaltma tatbikatları yapıldı.

Sancaktepe Okyanus Koleji'nde 8 Mart 2013 Cuma günü gerçekleştirilen tatbikatta, siren sesi ile birlikte görevlilerin yönlendirmesiyle öğrenciler okul bahçesine çıkarıldı.

Tatbikat sırasında öğrencilere olası deprem durumunda neler yapmaları ve nasıl davranmaları gerektiği konularında bilgi verildi.

Güneşli Okyanus Koleji'nde de, öğrencileri hayatın her anına hazırlamak amacıyla deprem ve sivil savunma tatbikatı yapıldı.

7 Mart 2013 Perşembe günü gerçekleştirilen tatbikatta, öğrenciler deprem ve yangın gibi tehlikelerde nasıl davranmaları gerektiğini öğrendiler.

Güneşli Okyanus Koleji öğretmen, öğrenci ve çalışanlarının katıldığı tatbikat, okulun 3 dakika gibi kısa bir sürede boşaltılmasıyla başarıyla sona erdi.

Avcılar Okyanus Koleji'nde de 11-15 Mart Haftası, deprem semineri ve deprem tatbikatı haftası oldu.

11-15 Mart Haftası boyunca Avcılar Okyanus Koleji Sivil Savunma Uzmanlığı'nca düzenlenen doğal afetler ve deprem bilgilendirme semineri ile öğrenciler doğal afetlerle nasıl yaşanması, doğal afet durumunda hangi durumlarla karşılaşılabileceği ve nasıl hareket edilmesi konusunda bilgilendirildiler.

Verilen eğitimler sonrasında, 15 Mart 2013 Cuma günü Avcılar Okyanus Koleji'nde gerçekleştirilen deprem tatbikatı ile İstanbul'u etkileyecek olması muhtemel bir deprem sırasında güvenli bina tahliyesinin nasıl yapılacağı uygulamalı olarak yaşandı.

Avcılar Okyanus Koleji öğrenci ve öğretmenleri başta olmak üzere, tüm kurum çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirilen deprem tatbikatı başarıyla sonuçlandı.

 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
13 Mart 2013, Çarşamba 09:13
Okunma
:
9.128 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları