Güneşli Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Okyanus'ta Ahmet Ümit Hatırası
Okyanus'ta Ahmet Ümit Hatırası Okyanus'ta Ahmet Ümit Hatırası
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
"2.Kitap Okuma Günleri" kapsamında Avcılar Okyanus Koleji'ne konuk olan ünlü yazar Ahmet Ümit, "İstanbul Hatırası" gibi sevilen kitaplarını Okyanuslular için imzaladı.

Okyanus Kolejleri Edebiyat Kulübü tarafından düzenlenen "2. Kitap Okuma Günleri" ünlü yazarların katılımıyla devam ediyor...

2. Kitap Okuma Günleri kapsamında 16 Ocak 2013 Çarşamba günü Avcılar Okyanus Koleji'ne konuk olan ünlü yazar Ahmet Ümit, saat 13.00'da başlayan etkinlikte öğrenci ve velilerin büyük ilgisi ile karşılaştı.

Avcılar Okyanus Koleji Edebiyat Kulübü öğrencileriyle sohbet eden Ümit, gönlünde yazım sevgisi taşıyan genç kuşakların yolunun öncelikle okumaktan geçtiğini belirterek, farklı eserleri okuma ve edinilen her bilginin "sorgulama süreci"nden geçirilmesinin önemini vurguladı.

Ünlü yazar, "Yazarken nasıl ilham alıyorsunuz?" sorusu üzerine, yazmaya adım atıldığında kişinin hayatındaki her şeyin ona ilham verdiği ancak ileriki dönemlerde bu ilhamın azaldığını dile getirdi. Yazılarını oluşturmak için kendisinin ilhamın peşinden gittiğini dile getiren Ahmet Ümit, memleketi Gaziantep'te dikkatini çeken arkeolojik alanın araştırılması için ilgili birimlerle nasıl iletişime geçtiğini ve kendisine verdiği ilham kaynağını anlattı. Ümit, bir edebi ve sanatsal eserin kıymetini belirleyen esas unsurun "zaman" olduğunu vurguladı.

Bu keyifli  sohbetin ardından, kitaplarını imzalayan ünlü yazara teşekkür çiçeği sunan Edebiyat Kulübü öğrencileri, Ahmet Ümit'i tekrar Okyanus Kolejleri'nde görmekten mutluluk duyacaklarını belirttiler.

Okyanus Kolejleri Genel Müdür Yardımcısı Bekir Mazman da, ünlü yazara hediye takdim ederek Okyanus Kolejleri adına teşekkür etti.

Ahmet Ümit ise, Avcılar Okyanus Koleji'ne gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti Okyanus Kolejleri Ziyaretçi Defteri'nde şu satırlarla dile getirdi:

“Okyanus Kolejleri Avcılar Şubesi'nde sizlerle yaşadığım enfes birkaç saat, öğrencilerin gözlerindeki ışık umutlarımı arttırdı; beni mutlu kıldı. Sanata duyduğunuz ilginizin hep sürmesi dileğiyle…”

 

 

 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
17 Ocak 2013, Perşembe 16:40
Okunma
:
6.918 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları