Güneşli Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | İstiklal Marşımız 92 Yaşında
İstiklal Marşımız 92 Yaşında İstiklal Marşımız 92 Yaşında
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri'nin tüm kampüslerinde düzenlenen "İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 92. Yıldönümü" etkinlikleri, duygusal anlara sahne oldu.

Türk Milleti'nin bağımsızlık ruhunun en büyük ifadelerinden olan İstiklal Marşı'nın Kabul Edilişinin 92. Yıldönümü, Okyanus Kolejleri'nde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

12 Mart 2013 Salı günü Sancaktepe Okyanus Koleji'nde gerçekleştirilen İstiklal Marşı'nın TBMM'de Kabul Edilişinin 92. Yıldönümü etkinliğinde duygu dolu anlar yaşandı.

Sancaktepe Okyanus Koleji 4-A Sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanıp sunulan kutlama programı, izleyenleri büyük destanın yaşandığı o günlere götürdü.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra, Okul Müdürü Kenan Çolak'ın açılış konuşmasıyla başlayan program, günün anlam ve önemine uygun şiirlerle devam etti.

Büyük şair Mehmet Akif Ersoy'un hayat hikayesinin anlatılmasının ardından, okulda düzenlenen kompozisyon yarışmasında 1. olan Beyzanur Aydoğan'ın "İstiklal Marşımızı Dinlerken Duygularım" konulu kompozisyonu ve İstiklal Marşı'nın yazılışını konu alan mini tiyatro gösterisi alkışlarla sık sık kesilerek; veli, öğretmen ve öğrencileri duygulandırdı.

Program, okulda düzenlenen İstiklal Marşı Okuma Yarışması'nda 1. olan Yasemin Keskin'in İstiklal Marşı'nı okuması ve Mehmet Akif Ersoy'un "Allah, Türk Ulusu'na bir daha İstiklal Marşı yazdırmayı nasip etmesin" dilekleri tekrarlanarak sona erdi.

Bahçeşehir Okyanus Koleji Anadolu Lisesi ile Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri de, 12 Mart 2013 Salı günü, "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Töreni" gerçekleştirdi.

Okulun Konferans Salonu'nda düzenlenen törene, Saygı Duruşu'nun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı.

Okul Müdürü Erdem Üzam'ın "İstiklal Marşı'nın Türk Milleti'nin birlik ve bütünlüğünün en büyük destanı olduğu, Mehmet Akif'in vatan ve millet sevgisini büyük bir inançla dile getirdiğini" vurgulayan konuşmasının ardından, Mehmet Akif Ersoy'un hayatı öğrenciler tarafından slayt sunumuyla anlatıldı.

İstiklal Marşı'nın kabul sürecini içeren video gösterimi ve ardından 9. Sınıf öğrencilerinin hazırladıkları İstiklal Marşı Oratoryosu ile sona eren program, izleyenlere vatan sevgisini en güzel şekilde hissettirdi.

Güneşli Okyanus Koleji'nde düzenlenen "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif'i Anma Günü" etkinlikleri de, duygusal anlara sahne oldu.

Güneşli Okyanus Koleji Ortaokul ve Lise Kademesi öğrencileri tarafından hazırlanıp sunulan anma programı, izleyenleri büyük destanı yaşandığı o günlere götürdü.

Okulun Konferans Salonu'nda düzenlenen tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra, Okul Müdürü Onur Kaşkaya'nın günün anlam ve önemine uygun konuşmasıyla başladı.

İstiklal Marşı'nın yazılışı Ortaokul Kademesi öğrencileri  tarafından oratoryo ile canlandırıldı. Oratoryo, Kurtuluş Savaşı'nın çetin geçtiği günlerden başlanarak büyük şair Mehmet Akif Ersoy'un "Allah, Türk Ulusu'na

bir daha İstiklal Marşı yazdırmayı nasip etmesin" dilekleri ile devam etti.

İstiklal Marşı'nı hep birlikte okuyan öğrenciler, daha sonra Mehmet Akif'in hayatını konu alan belgeseli izlediler. Ünlü şairin hatıraları ile devam eden program, İstiklal Marşı'nın bestelenmesi sürecinin anlatılması ile sona erdi.

Beylikdüzü Okyanus Koleji'nde de 12 Mart 2013 Salı günü yapılan "İstiklal Marşı'mızın Kabulü ve Mehmet Akif'i Anma" programı, büyük beğeni topladı. Beylikdüzü Okyanus Koleji Edebiyat Zümresi tarafından düzenlenen programda, öğrencilere vatan sevgisi hissettirildi.

Ataşehir Okyanus Koleji'nde de Sosyal Bilgiler Öğretmeni Şevkiye Soysal tarafından düzenlenen tören, duygusal bir slayt ile başladı.

6. Sınıf öğrencilerinin gösterileri ile İstiklal Marşı'nın yazıldığı Milli Ruh sahnede tekrar hayat buldu. Öğrenciler, Milli Mücadele günlerini; Mehmet  Akif Ersoy'un hayatını ve nasıl bir ruh halinde bu şiiri bizlere armağan ettiğini anlattılar. Skecin sonunda 4. Sınıf öğrencilerinden İstanbul İstiklal Marşı Okuma Yarışması Birincisi Pelin Erenay'ın okuduğu marşla o günleri tekrar yaşayan izleyiciler, gösteriyi ayakta alkışladılar.

Avcılar Okyanus Ortaokulu Türkçe Zümresi'nin hazırladığı "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Töreni" de büyük bir ilgiyle izlendi.

Okulun Konferans Salonu'nda düzenlenen törene, Saygı Duruşu'nun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı.

Türkçe Öğretmeni Mustafa Yiğit'in, "İstiklal Marşı'nın Türk Milleti'nin üzerindeki etkisini, İstiklal Marşı’nı dinlerken göstereceğimiz saygının önemini ve Mehmet Akif’in Türk Milleti2nin tekrar ayağa kalkmasındaki yerini" anlatan konuşmasının ardından, Bilgisayar öğretmenlerinin hazırladığı “İstiklal Marşı Belgeseli” adlı slayt gösterildi.

10 Fen-A Sınıfı'nın hazırladığı tiyatro gösterisinin ardından, 6. Sınıf öğrencilerinin gerçekleştirdiği "İstiklal Marşı Destanı" adlı oratoryo büyük bir beğeniyle izlendi. Tören, 5-C Sınıfı'ndan İrem Özen ve 8-C Sınıfı'ndan Burak Kunovac'ın okuduğu şiirlerle sona erdi.

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabul Edilişinin 92. Yıldönümü etkinliklerine katılan velilerimize, programda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz...


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
13 Mart 2013, Çarşamba 17:12
Okunma
:
9.539 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları