Güneşli Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | 7. Sınıflar'ın Tarih Gezisi
7. Sınıflar'ın Tarih Gezisi 7. Sınıflar'ın Tarih Gezisi
  • Paylaş
Bahçeşehir ve Güneşli Okyanus Koleji 7. Sınıf öğrencileri, "Panaroma 1453 Tarih Müzesi ve Topkapı Sarayı" gezisinde adeta tarih yolculuğuna çıktılar.

Okyanus Kolejleri'nde öğrencilere yönelik eğitici gezilere devam ediliyor...

Bahçeşehir Okyanus Koleji 7. Sınıf öğrencileri, Ortaokul Müdür Yardımcısı Arzum Çelik ve 7.Sınıf Danışman Öğretmenleri eşliğinde 14 Aralık 2012 Cuma günü, "Panaroma 1453 Tarih Müzesi" ve "Topkapı Sarayı"na gezi düzenlediler.

"Panaroma 1453 Tarih Müzesi"nde adeta tarih yolculuğuna çıkan Okyanuslu öğrenciler, devasa bir tabloyu üç boyut etkisinin sağlanması için 14 metre uzaklıktaki bir platformdan seyrettiler. Sanki savaşın içindeymiş gibi heyecanlı anlar yaşayan öğrenciler, Osmanlı tarihinin en önemli anlarına tanık oldular.

II. Mehmet’in "Fatih" unvanını alışına ve İstanbul'un fethine şahit olan öğrenciler, duygu dolu anlar yaşadılar.

Gezinin ilk bölümünün ardından Sultanahmet Meydanı'na giderek "Tarihi Sultanahmet Köftecisi"nde yemek yiyen öğrenciler daha sonra da Topkapı Sarayı'na doğru hareket ettiler.

Osmanlı İmparatorluğu'nun ihtişamını yansıtan sarayı gezerken, tarihimize kısa bir yolculuğa çıkan öğrenciler, hazine odalarını da ziyaret ederek eşsiz kutsal emanetleri görme fırsatı buldular.

Topkapı Sarayı Müzesi'nde yer alan 2. Avlu'daki Divanhane'yi de gezen öğrenciler, bu eğitici ve keyifli geziden Topkapı Sarayı'nın büyüsüne kapılarak ayrıldılar.

Güneşli Okyanus Koleji 7- A Sınıfı öğrencileri de 10 Aralık 2012 Pazartesi günü Sosyal Bilgiler Öğretmenleri Selfiraz Çoruhlu ve Ebru Aydemir eşliğinde Panoroma 1453 Tarih Müzesi, Sultan Ahmet Camii, Ayasofya ve Topkapı Sarayı'nı gezdiler.

Gezide; fetih sürecini, kutsal emanetleri, Osmanlı eserlerini ve daha bir çok eseri görerek tarihimizin görkemli yüzüyle tanışan öğrenciler, güzel anılarla gezilerine son verdiler.

           


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
14 Ocak 2013, Pazartesi 15:35
Okunma
:
3.512 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları