Fatih Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Okyanus'ta Okul Temsilcisi Seçimi
Okyanus'ta Okul Temsilcisi Seçimi Okyanus'ta Okul Temsilcisi Seçimi
  • Paylaş
"Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisi" projesi kapsamında Avcılar, Beylikdüzü ve Güneşli Okyanus Koleji'nde İlkokul, Ortaokul ve Lise; Fatih ve Bahçeşehir Okyanus Koleji'nde de Ortaokul ve Lise öğrencileri Okul Temsilcileri'ni seçtiler.

TBMM ve MEB tarafından ortaklaşa yürütülmekte olan "Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisi" projesi, Okyanus Kolejleri'nde de başarıyla uygulanıyor...

Proje kapsamında tüm öğrencilerin (İlkokul(1. Sınıf hariç)-Ortaokul-Lise) oy kullanmasıyla "Okul Temsilcisi" seçiliyor. Geleneksel oy kullanma ritüellerinin hepsinin uygulandığı bu seçimde öğrenciler seçmen olup, sandık başına gidiyor.

Avcılar Okyanus Koleji'nde 25-27 Eylül 2013 tarihlerinde sınıflardan seçilen Okul Temsilcisi adayları propaganda ve seçim çalışmalarını yaptılar. Sandıklar kuruldu, seçmenler oylarını görevli öğretmenler eşliğinde kullandılar. Okul Temsilcileri  ve Temsilci Yardımcıları tüm öğrencilerin katılımıyla seçilirken, seçim sonuçları öğrencilere 27 Eylül 2013 Cuma günü duyuruldu.

İlkokul Okul Temsilcisi 4-D Sınıfı'ndan Rana Ayhan, Temsilci Yardımcısı 3-B Sınıfı'ndan Saliha Üngür; Ortaokul Okul Temsilcisi 6-B Sınıfı'ndan Beyza Başlık, Temsilci Yardımcısı 8-A Sınıfı'ndan Baha Belge, Lise Okul Temsilcisi 11-A Sınıfı'ndan Yiğit Özşahin, Temsilci Yardımcısı 11-C Sınıfı'ndan Ferhat Salman seçildi.

Beylikdüzü Okyanus Koleji'nde de İlkokul öğrencilerine demokrasinin bir unsuru olan seçim ve propaganda sürecini uygulamalı olarak gösterebilmek amacıyla Okul Temsilcisi seçimi yapıldı.

30 Eylül 2013 Pazartesi günü yapılan seçimde öğrenciler, mühürler ve oy pusulaları ile seçim sandığına giderek oy verdiler. Propaganda sürecinde, Ömer Deveci (4-B), Gökmen Göktürk (3-C), Taha Ramazan-Yasin Karataş (3-B), Berkay Yıldırım (2-C) ve Efza Zeynep Akfındık (3-A) adlı öğrenciler temsilci seçilebilmek için çalıştılar. Seçim sonunda ise 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Beylikdüzü Okyanus Koleji İlkokul Temsilcisi Efza Zeynep Akfındık (3-A) seçildi.

Beylikdüzü Okyanus Koleji'nde 2 Ekim 2013 Çarşamba günü de Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi'nin öncülüğünde, lise kademesine etkinlik saatinde "Okul Temsilciliği" seçimi yapıldı. Seçim sonucunda 11-B Sınıfı öğrencisi  Dilara Suna Okul Temsilcisi, 10-D Sınıfı öğrencisi Görkem Demirdelen de Temsilci Yardımcısı seçildi.

Beylikdüzü Okyanus Koleji'nde 3 Ekim 2013 Perşembe günü yapılan Ortaokul Okul Başkanlığı seçimi de oldukça heyecanlı geçti. Seçim sonucunda 7-B Sınıfı öğrencisi Efe Arda Çelik Okul Başkanı, 5-D Sınıfı öğrencisi Bartu Sadıkoğlu da Başkan Yardımcısı seçildi.

3 Ekim 2013 Perşembe günü de Fatih Okyanus Koleji'nde Rehberlik Birimi'nin öncülüğünde Ortaokul ve Anadolu Lisesi öğrencileri ile Okul Temsilcisi seçimi yapıldı. Seçim sonucunda 7-A Sınıfı'ndan Nida Sezgin Ortaokul, 9-C Sınıfı'ndan Mukaddes İskender de Lise Okul Temsilcisi seçildi.

Bahçeşehir Okyanus Koleji'nde de ortaokul lise öğrencilerinin oylarıyla, demokrasi kültürü temel alınarak gerçekleştirilen başkanlık seçimi heyecanı yaşandı.

Sınıf temsilcilerinden başkanlığa adaylığını koyan öğrenciler okul kuralları çerçevesinde propagandalarını gerçekleştirdiler. Rehber öretmenler ile müdür yardımcıları gözetiminde; gizli oy, açık tasnif yöntemiyle gerçekleşen oylama sonucunda 11-E Sınıfı'ndan Ömer Yanar Okul Başkanlığı'na, 10-A Sınıfı'ndan Erdem Ege Maraşlı da Okul Başkan Yardımcılığı'na seçildi.

Ortaokul Kademesi'nde ise, 7-A Sınıfı öğrencisi Ayşegül Sungur Okul Başkanı, 6-A Sınıfı öğrencisi Yaren Çimen de Başkan Yardımcısı seçildi.

Güneşli Okyanus Koleji'nde de Ortaokul ve Lise kademesi Okul Temsilciliği seçim propogandası coşkuyla gerçekleşti. Başkan adayları hem tüm sınıfları gezerek, hem de Konferans Salonu'nda toplu olarak seçmenlerine seslendi. Adaylar bu konuşmalarda kendilerini tanıttıktan sonra seçildikleri taktirde neler yapabileceklerinden ve planlarından bahsettiler. Hazırlıklar gerçek bir seçim havasında gerçekleşti ve tüm öğrenciler ciddyetle oy kullandı. Seçim sonunda yapılan sayıma göre Ortaokul Kademesi Başkanı 7-A Sınıfı'ndan Umut Rahimi, Lise Kademesi Başkanı da 11-A Sınıfı'ndan Oğuzhan Oruç oldu.
 
Güneşli Okyanus Koleji'nde 19 Eylül 2013-8 Ekim 2013 tarihi arasındaki sürede propaganda çalışmaları yapan iİkokul öğrencileri Hanife Ecem Özpolat, Harun Emre Özgenç ve Ahmet Yiğit Sunar da başkan olmak için çok çalıştılar. Bu süreçte sınıfları gezip kendilerini tanıtan, pankartlarla teneffüslerde ve öğle aralarında seçim gezilerine çıkan öğrenciler aynı zamanda panolara asılmak üzere posterler ve sloganlar hazırladılar.
8 Ekim 2013 Salı günü Konferans Salonu'nda konuşma yapıp seçmenlerine seslenen öğrenciler, bu etkinlikle propaganda süreçlerini tamamladılar.
9 Ekim 2013 Çarşamba günü gerçekleştirilen seçimle başkanın belirlendiği demokrasi eğitimi çalışmaları çocukların demokrasiyi özümsemeleri ve sorumluluk bilinci geliştirmeleri için son derece önemli oldu. Seçim sonucunda başkan seçilen 4-B Sınıfı'ndan Hanife Ecem Özpolat'ı ve Başkan Yardımcısı seçilen 4-A Sınıfı'ndan Harun Emre Özgenç'i tebrik ederiz.

Bu çalışma öğrencilerin, insan hak ve hürriyetlerinin vazgeçilmezliğini özümseme, toplumsal gelişmelere duyarlı olma, barış içerisinde çözümler üretme, kişisel sorumluluğun önemine inanma ve her türlü önyargı ve ayrımcılıktan uzak bir anlayış geliştirmesine katkı sağladı.

 

 

 

 

 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
05 Ekim 2013, Cumartesi 12:56
Okunma
:
18.956 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları