Fatih Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Hücre Modeli ve Sindirim Sistemi Etkinliği
Hücre Modeli ve Sindirim Sistemi Etkinliği Hücre Modeli ve Sindirim Sistemi Etkinliği
  • Paylaş
Fatih Okyanus Koleji 6-A ve 7-A Sınıfı öğrencileri Fen ve Teknoloji Dersi'nde Hücre Modeli ve Sindirim Sistemi etkinliği; Avcılar Okyanus Koleji 6-A, 6-B ve 6-C Sınıfı öğrencileri ile Güneşli Okyanus Koleji 6-A Sınıfı öğrencileri de Hücre Modeli etkinliği yaptılar.

Okyanus Kolejleri'nin "Öğrenmeyi Öğreten" sisteminde, dersler kapsamında yapılan çeşitli etkinliklerle kalıcı öğrenme sağlanıyor...

Fatih Okyanus Koleji 6-A ve 7-A Sınıfı öğrencileri 3 Ekim 2013 Perşembe günkü Fen ve Teknoloji Dersi'nde Hücre Modeli ve Sindirim Sistemi etkinliği yaptılar.

Hücre Modeli için; saç jölesi, renkli boncuk, renkli bilyeler ve pinpon topu kullanan öğrenciler, bu etkinlikle konuyu daha iyi kavradılar. 

Metal boru, poşet, çorap ve bisküvi kullanarak Sindirim Sistemi modeli oluşturan öğrenciler, eğlenerek öğrenmenin mutluluğunu yaşadılar.

Avcılar Okyanus Koleji 6-A ve 6-C Sınıfı öğrencileri de 3 Ekim 2013 Perşembe ve 4 Ekim 2013 Cuma günü Fen ve Teknoloji dersinde öğretmenleri Zeynep Akkoyun rehberliğinde hücre modeli yaptılar. Hücrenin sitoplazması için arap sabunu kullanan öğrenciler, çekirdek yerine pinpon topu kullanırken; diğer organelleri çeşitli boncuk, düğme, misket gibi malzemelerden oluşturdular.

Bazı öğrenciler ise yaratıcı düşünce yeteneklerini kullanarak önceden yanlarındaki getirdikleri makarna, nohut, mercimek gibi malzemelerden organelleri yaptılar.

Son olarak, bitki ve hayvan hücresi modellerini streç film ile kaplayıp, hücre zarını model üzerinde gösteren öğrenciler, bu eğitici ve eğlenceli etkinlik için öğretmenleri Zeynep Akkoyun'a teşekkür etmeyi unutmadılar.

Avcılar Okyanus Koleji 6-B Sınıfı öğrencileri de 4 Ekim 2013 Cuma günü Fen ve Teknoloji Öğretmeni Emine Özdemir danışmanlığında tasarladıkları hücre modellerini okulda sergilediler. Canlıların en küçük yapı birimi olan hücrenin önemini anlayabilmek için görevli yapı ve organelleri farklı malzemeler kullanarak tasarlayan öğrenciler, keyifli dakikalar geçirdiler.

Güneşli Okyanus Koleji 6-A Sınıfı öğrencileri de 2 Ekim 2013 Çarşamba günü Fen ve Teknoloji Dersi'nde "Hücre ve Organelleri" konusu için evlerinde hazırladıkları hücre modellerini sergilediler. Saç jölesi, pasta jölesi, fasulye, kaşar peyniri, ekmek hamuru gibi çok değişik malzemeleri kullanan öğrenciler, değişik hücre modelleri oluşturdular.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
05 Ekim 2013, Cumartesi 16:32
Okunma
:
10.532 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :
Emre / 22 Ekim 2013, Salı 19:36
Çok güzel
lala / 14 Ekim 2014, Salı 09:07
Harika
Gözde güvendi / 15 Ekim 2018, Pazartesi 18:44
Maaşallh çok güzelmiş çok beğendim
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları