Fatih Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Fatih Okyanus Ortaokulu ‘FARK ET’ Farkındalık Projesini Gerçekleştirdi.
Fatih Okyanus Ortaokulu ‘FARK ET’ Farkındalık Projesini Gerçekleştirdi. Fatih Okyanus Ortaokulu ‘FARK ET’ Farkındalık Projesini Gerçekleştirdi.
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Fatih Okyanus Ortaokulu öğrencileri 19-30 Kasım tarihlerinde Rehber öğretmen eşliğinde Karanlıkta diyalog&Sessizlikte diyalog gezisini gerçekleştirdiler.

Fatih Okyanus Ortaokulu’nda Rehber Öğretmen Ayşe Erzen tarafından Ortaokul öğrencilerine Karanlıkta Diyalog & Sessizlikte Diyalog gezisi gerçekleştirildi.

Öğrencilerimiz, şehre özgü koku, ses, sıcaklık, doku ve ortam ile tasarlanmış İstanbul’un bir kısım kentsel deneyimlerini TÜMÜ karanlıkta olmak üzere gerçekleştirdiler.Bu deneyimi görme engelli rehberlerin yol göstericiliğinde, sadece elinde klasik beyaz bastonuyla İstanbul’u görmeksizin “görecek” ve önemli mekanları ziyaret ederek gerçekleştirdiler.

Ardından Sessizlikte Diyalog etkinliği gerçekleştirdiler.Özel bir alana kurulmuş bu deneyimde öğrencilerimiz; işitme engelli rehberler ile birlikte, tamamen sessiz bir ortamda sözsüz iletişimi keşfetme şansı buldular.

Etkinlik 19 Kasım Pazartesi 5. Ve 6.sınıflar ile,30 Kasım Cuma 7. Ve 8.sınıflar ile 2 oturum şeklinde gerçekleştirildi.


Haber
:
Mehmet Çevik
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
KÜBRA GÖNÜL
Tarih
:
11 Aralık 2018, Salı 17:14
Okunma
:
771 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları