Fatih Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Fatih Okyanus Koleji Ortaokul Öğrencileri “Türkçe Günü Kutlamaları” Bütün Sınıfların Coşkulu Katılımıyla Gerçekleşti.
Fatih Okyanus Koleji Ortaokul Öğrencileri “Türkçe Günü Kutlamaları” Bütün Sınıfların Coşkulu Katılımıyla Gerçekleşti. Fatih Okyanus Koleji Ortaokul Öğrencileri “Türkçe Günü Kutlamaları” Bütün Sınıfların Coşkulu Katılımıyla Gerçekleşti.
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri Türkçe Zümresinin yapmış olduğu “Türkçe Günü” etkinlikleri tüm öğrencilerin aktif katılımı ve eğlenceli çalışmalarıyla 17 Mayıs 2018 Perşembe günü Fatih Okyanus’ta gerçekleştirildi.

Okyanus Kolejleri Türkçe Zümresinin yapmış olduğu “Türkçe Günü” etkinlikleri tüm öğrencilerin aktif katılımı ve eğlenceli çalışmalarıyla 17 Mayıs 2018 Perşembe günü Fatih Okyanus’ta gerçekleştirildi. Karagöz ve Hacivat yıllardır Türkçenin en iyi temsilcilerinden olmuşlardır. Dili güzel konuşmayı onların tatlı atışmalarındaki yanlış anlaşılmalarından öğrendik. Bunu bir kez daha Türkçe Günü Etkinlikleri kapsamında Salamon ve Karagöz’ün oynadığı gölge oyununu izleterek yaşadık. Yine eski Türkçemizi öğrencilerimize yansıtmak için 5 ve 6. sınıflarımızın yarışmacı grupları ile “ Türkçem Benim Ses Bayrağım” şifresini karışık olarak verilen Göktürk harfleri ile ortaya çıkarmaya çalıştılar. Ve yarışmayı 6/A sınıfı öğrencileri kazandı. Türkçemizin tarihi gelişimini anlatan videolar iletildi, şiirler okundu, atasözleri ve deyimleri bilme ile bunları görselleştirme yarışması yapıldı. Ayrıca deyim ve atasözlerimizi ifade eden maketler yaparak ve tişörtlerine Göktürkçe isimlerini yazarak küçük bir sergi hazırladılar. Öğrencilerimizle deyimler ve atasözleri oyunu oynandı ve Türkçe temalı şiir yarışmasının dereceye giren öğrencileri açıklanarak öğrencilere Türkçe konusunda farkındalık oluşturuldu. Günün sonunda öğrencilerimiz Türkçemizin geçmişini, önemini ve güzelliğini kavramış oldular.

Türkçe Günü Kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen etkinliklerde emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.


Haber
:
Ayhan Erzi
Editör
:
İbrahim Aslan
Fotoğraf
:
Halil AKTAŞ
Tarih
:
17 Mayıs 2018, Perşembe 17:20
Okunma
:
914 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları