Fatih Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Okyanus, Alman Öğrencileri Ağırladı
Okyanus, Alman Öğrencileri Ağırladı Okyanus, Alman Öğrencileri Ağırladı
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri, "Kardeş Okul" Projesi'nin 2. aşamasında Almanya'nın Köln şehrindeki Konrad Adenauer Realschul öğrencilerini misafir etti.

Robert Bosch Vakfı'nın finanse ettiği, Almanya ve Türkiye arasındaki diyaloğu artıran, öğrencilere Avrupalılık ve yeni bakış açıları kazandırmayı hedefleyen "Kardeş Okul" projesi başarıyla devam ediyor.

Okyanus Kolejleri, Almanya'nın Köln şehrindeki Konrad Adenauer Realschul ile 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı'nda başlatılan Kardeş Okul Projesi çerçevesinde Alman öğrencileri ağırladı.

Okyanus Koleji'nden 15 öğrenci 9-15 Haziran 2013 tarihleri arasında Köln'e giderek, Almanya ve Türkiye'de gençlerin meslek gelişim süreçleri ile ilgili proje çalışmaları yapmıştı. Projenin 2. aşamasında ise Almanya'dan gelen öğrenciler Okyanus'a konuk oldu.

6 Ekim 2013 Pazar günü İstanbul'a gelen Alman öğrenciler, Güneşli ve Bahçeşehir Okyanus Koleji'nde misafir olacakları ailelerle buluştular.

7 Ekim 2013 Pazartesi günü Bahçeşehir Okyanus Koleji'nde bir araya gelen konuk öğrenciler, daha sonra Sultanahmet ve Eminönü'nü gezip Boğaz turu yaptılar.

5 gün süren etkinliğin 2. gününde ise Alman öğrenciler, Bahçeşehir Kampüsü'nde İngilizce ve Almanca derslerine girdiler. Öğleden sonra Avcılar Kampüsü'ndeki Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi'ne (UBAM) giden öğrenciler, burada yetkililerden bilgi aldılar.

11 Ekim 2013 Cuma günü final etkinliği ile sona eren program kapsamında Alman öğrenciler, İstanbul'da bulundukları süreçteki gözlemlerini, tecrübelerini ve belirlenen alanlardaki çalışmalarını içeren bir sunum yaptılar.

 

 

 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
21 Ekim 2013, Pazartesi 17:23
Okunma
:
20.919 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları