Fatih Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Fatih Okyanus Koleji’nde "1. Sınıf Akran İlişkileri" Etkinliği
Fatih Okyanus Koleji’nde "1. Sınıf Akran İlişkileri" Etkinliği Fatih Okyanus Koleji’nde "1. Sınıf Akran İlişkileri" Etkinliği
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Fatih Okyanus Koleji’nde, 1. Sınıf Öğrencileri ile Sınıf Dinamiklerini Güçlendirme Çalışmaları Yapıldı.

Problem çözme becerileri gelişim aşamasında olan 1. sınıf öğrencilerimizin arkadaşlık ilişkilerini güçlendirmek, grup olabilme - birlik içinde hareket edebilme gibi alanlardaki sosyal becerilerine destek sağlamak amaçlı, Okyanus Koleji Rehberlik Birimi olarak önleyici rehberlik kapsamında "Akran İlişkileri” ile ilgili hikaye çalışması ve grup etkinliği yapıldı.

Fatih Okyanus Koleji 1. sınıf Psikoloğu Nihal SANCAKTAR tarafından, 19-20 Aralık tarihlerinde öğrencilerimizle kendi sınıflarında öğretmen eşliğinde bir etkinlik çalışması gerçekleştirildi.

Öğrencilerimiz psikoloğumuz eşliğinde öncelikle bir hikaye etkinliği ile akran ilişkileri konusunda örnek olay incelemeleri yaptılar. Ardından gruplara ayrılan öğrencilerimiz kendi sınıflarına ait barış termometrelerini oluşturup, sınıflarını ve arkadaşlıklarını anlatan ortak resim çizimleri gerçekleştirdiler. Bu süreçte bazen lider olurken bazen lideri takip eden kişi olabilme sürecini deneyimleyerek öğrenen çocuklarımız grup şeklinde bir ürün ortaya çıkarmanın da mutluluğunu yaşadılar.


Haber
:
Nil Baylar
Editör
:
Göktuğ Hekimoğlu
Fotoğraf
:
Büşra Başdaş
Tarih
:
21 Aralık 2017, Perşembe 12:41
Okunma
:
1.624 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları