Beykent Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Okyanus’ta Kariyer Koçluğu ve Danışmanlığı Eğitimi
Okyanus’ta Kariyer Koçluğu ve Danışmanlığı Eğitimi Okyanus’ta Kariyer Koçluğu ve Danışmanlığı Eğitimi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Türkiye’nin eğitim markası Okyanus Koleji, Kariyer Gelişim Programı için Kariyer Koçu Sunay Karamık ve Evrim Cabbaroğlu'ndan Kariyer Koçluğu ve Danışmanlığı Eğitimi aldılar.

Okyanus Kolejleri Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü (PDR)  2014-2015 eğitim öğretim yılına Kariyer Koçluğu ve Danışmanlığı eğitimi ile rehberlik etmeye hazırlanıyor.

Öğrencilerin yeteneklerini keşfederek yetenekleri doğrultusunda hayata ve sınavlara hazırlayan Okyanus Kolejleri PDR  Bölümü Bahçeşehir Okyanus Koleji'inde 26-27-28 Ağustos 2014 tarihlerinde 25 öğretmen Kariyer Koçluğu ve Danışmanlığı Eğitimi aldı.

Üç günlük eğitimde ICF (Uluslararası Koçluk Federasyonu) üyesi olan Evrim Cabbaroğlu ve Yönetici - Kariyer Koçu Sunay Karamık bilgi ve tecrübelerini uygulamalı olarak öğretmenlerle paylaştılar.

"Okyanus Rehberlik Öğretmenleri Birer  Kariyer Koçudur"

Öğrencilerin başarısında yeteneklerini keşfetmesi büyük önem taşıyor. Okyanus Kolejleri PDR Bölüm Başkanı Aile ve Kariyer Danışmanı Bora Serhat Çelik “Öğrencilerimizin kendini tanımasına, potansiyellerini performansa dönüştürmeleri için yeteneğe, ilgiye, kişisel motivasyon kaynaklarına özel önem veriyoruz. Geleceğin doğru kararlar ve güçlü adımlarla geleceği gerçeğiyle, öğrencilere bir rehberden, başka ‘koç’ olmayı amaçlıyoruz. Gençlerin lise yılları üniversiteye hazırlanmaktan başka, kendilerini tanıma ve meslek seçimi konusunda olgunluk kazandıkları yıllardır. Okyanus Koleji’nde onların yaşadığı bu süreçte; yol gösteren, devam etmeleri için yüreklendiren, hedeflerini daha net görmelerini sağlayan profesyonel bir ekibimiz var.” diyerek Okyanus PDR Bölümü’nün öğrencileri sınavlara olduğu kadar hayata da hazırladıklarını ve onların yeteneklerini keşfederek başarılı ve mutlu olmalarını amaç edindiklerini belirtti.

Öğretmenler Memnun

Okyanus Kolejleri PDR öğretmenleri aldıkları Kariyer Koçluğu ve Danışmanlığı Eğitimi’nden memnun kaldıklarını belirtti. Okuanus Kolejleri Rehber Öğretmeni Funda Sinen “Öncelikle böyle bir eğitim için çok imkânı bulduğumuz için teşekkür ederiz. Ben gerçekten hem çok eğlendim hem de meslek hayatımda kullanabileceğim deneyimlere sahip oldum. Bu eğitimin öğrencilerimle daha kolay iletişime geçmemi sağlayacağına inanıyorum. Aynı zamanda kendim ile de yüzleşme fırsatı buldum. Çok ama çok güzel eğlenceli faydalı bir üç gün geçirdim” dedi. Öğretmenler özellikle öğrencileri ile daha iyi iletişim kuracaklarını ve onlara daha iyi birer ‘Koç’ olacaklarının sevincini yaşadıklarını belirtti.

Bu eğitimle saklı kalan yanlarını keşfettiğini söyleyen Okyanus Kolejleri Rehber Öğretmeni Tülay Erdem“Bu eğitim bende saklı kalmış ve fark edemediğim, benim için mühim olan duyguları tanımamı sağladı. Kısaca insanın yüzleşmesi gereken ne kadar çok şeyi varmış diyorum ve cesaretin farklı yönünü deneyimlediğim için ve de beni tam manasıyla güdülediği için iyi ki bu sertifika programına katılma imkanı buldum.” diyerek memnuniyetini belirtti.

Eğitime katılan rehberlik birimi öğretmenleri eğitimin son günü  Kariyer Koçluğu Sertifikalarını Sunay Karamık'tan aldılar.


Haber
:
Bora Serhat ÇELİK
Editör
:
Mehmet KAPAN
Tarih
:
03 Eylül 2014, Çarşamba 15:53
Okunma
:
17.274 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları