Beykent Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Beykent Okyanus Koleji Ortaokulu öğrencileri, 23 Kasım 2018 Cuma günü Rehber öğretmeni Yeşim SOYLAMIŞ eşliğinde Gayrettepe Metro İstasyonunda gerçekleşen Karanlıkta Diyalog gezisine katıldılar.
Beykent Okyanus Koleji Ortaokulu öğrencileri, 23 Kasım 2018 Cuma günü Rehber öğretmeni Yeşim SOYLAMIŞ eşliğinde Gayrettepe Metro İstasyonunda gerçekleşen Karanlıkta Diyalog gezisine katıldılar. Beykent Okyanus Koleji Ortaokulu öğrencileri, 23 Kasım 2018 Cuma günü Rehber öğretmeni Yeşim SOYLAMIŞ eşliğinde Gayrettepe Metro İstasyonunda gerçekleşen Karanlıkta Diyalog gezisine katıldılar.
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Beykent Okyanus Koleji Ortaokul Öğrencileri Rehberlik Birimi'nin ''FARK ET! FARKINDALIK'' projesi kapsamında düzenliği Karanlıkta & Sesizlikte Diyalog gezisine katıldılar. Etkinliğimiz, empati kurma yeteneği ile birlikte farkındalığın da artmasını sağladı. Okyanus koleji öğrencileri bu etkinlik sayesinde iletişim, liderlik ve ekip oluşturma gibi onlarca yetisini geliştirdi.

Ortaokul Öğrencileri Rehberlik Birimi'nin  ''FARK ET!  FARKINDALIK'' projesi kapsamında düzenliği Karanlıkta & Sesizlikte Diyalog gezisine katıldılar. Etkinliğimiz, empati kurma yeteneği ile birlikte farkındalığın da artmasını sağladı.

Okyanus koleji öğrencileri bu etkinlik sayesinde iletişim, liderlik ve ekip oluşturma gibi bir çok konuda yetisini geliştirdi.Özel bir alana kurulmuş sergide işitme engelli ve görme engelli kişiler eşliğinde tamamen sessiz bir ortamda öğrencilerimiz sözsüz iletişimi keşfettiler.Empati kurma yeteneği ile birlikte farkındalığın da artmasını sağlayacak bir etkinlik yaptılar. Özel bölümlerden oluşan sergide; öğrenciler yüz ifadelerini ve vücut dilini nasıl etkin kullanabileceğini, işitme dışındaki duyularıyla neler başarabileceğini öğrendiler.

Karanlıkta & Sessizlikte Diyalog adlı atölyelerinde deneyime katılan öğrencilerin, sınırlarını zorlayan aktivitelerden sonuç alarak, bireysel ve sosyal farkındalıklarının arttırılması, potansiyellerini keşfetmeleri, deneyimsel öğrenme yoluyla çözüm odaklı düşünme yetilerinin geliştirilmesi, açıklık ve hoşgörü konusunda gelişimlerinin sağlanması ve engelli kişilere saygı duymalarının sağlanması amaçlarına uygun farkındalık oluşturmaktadır.

 


Haber
:
Emrah Karatepe
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Yeşim SOYLAMIŞ
Tarih
:
27 Kasım 2018, Salı 16:20
Okunma
:
904 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları