Beykent Okyanus Koleji, Okul Öncesi | Haber | Beykent Okyanus'ta Şeb-İ Arus Gecesi
Beykent Okyanus'ta Şeb-İ Arus Gecesi Beykent Okyanus'ta Şeb-İ Arus Gecesi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Hz.Mevlana'nın 741. Ölüm Yıldönümü nedeniyle 19 Aralık 2014 Cuma günü Beykent Okyanus Koleji'nin tüm kademelerin de "Mevlana" etkinliği düzenlendi.

Beykent Okyanus Koleji Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "Şeb-i Arus"  etkinliği, manevi atmosferiyle gönüllere hitap etti. “İnsan yaratılmışların en şereflisidir” düsturuyla her dilden, her dinden, her renkten insanı kucaklayan Hz. Mevlana’nın sevginin, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün sembolü olduğu üzerinde duruldu.  

Mevlana Ruhu Beykent Okyanus’ta

"Beykent Okyanus'ta Şeb-i Arus Gecesi  " programı Beykent Okyanus Koleji Din Kültürü Zümre Başkanı Kemal Aydoğdu’nun açılış konuşmasıyla başladı. Program Mevlana'nın 7 öğüdü, hayatından bazı kesitler, özlü sözler ile devam etti. Mevlana tanıtım videosundan sonra, Mevlana ile özdeşleşen’’Etme şiiri’’ile devam etti. Etme şiiri ile manevi bir yolculuk yapan misafirleri daha sonra Mevlana’nın özlü sözlerinden oluşan videoyu izleyerek çok farklı duygular hissettiler.

Ney ve  Ney’in ortaya çıkışının hikâyesinin ardından Şeb-i Arus Gecesi’nde Mevlana’nın Mesnevi adlı eserinden ‘Bilge ile Kayıkçı’nın hikayesi okundu. Mevlana Eğitim ve Kültür Derneği’nin profesyonel sema ekibi tarafından gerçekleştirilen Sema gösterisi ve Sema Duası ile program son buldu.


Haber
:
Emrah Karatepe
Editör
:
Mehmet KAPAN
Tarih
:
22 Aralık 2014, Pazartesi 16:47
Okunma
:
3.784 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :
Emrah KARATEPE / 23 Aralık 2014, Salı 16:11
Bu güzel ve anlamlı etkinlikte gösterdikleri emekten dolayı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Kemal AYDOĞDU ve Müzik öğretmenimiz Ahmet Gürsel beye teşekkür ederiz.
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları