Beykent Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Beykent Okyanus Koleji “Yetenek Gelişim Akademisi” Öğrencileri Akademi Derslerinde
Beykent Okyanus Koleji “Yetenek Gelişim Akademisi” Öğrencileri Akademi Derslerinde Beykent Okyanus Koleji “Yetenek Gelişim Akademisi” Öğrencileri Akademi Derslerinde
  • Paylaş
Beykent Okyanus Koleji Yetenek Gelişim Akademisi öğrencileri akademi süresince Strateji Bilimi, Bilim Oyunları, Esnek Sanat Becerileri, 21. Yy Becerileri ve Yüzme dersleri kapsamında çeşitli etkinlik ve aktivitelerde yer aldılar.

Kurs boyunca öğrenciler, haftanın zeka ve akıl oyunundaki stratejileri, kuralları ve amaçları öğrenerek oyuna yönelik kendi stratejilerini geliştirdiler. Bunu yaparken öğretmen bu becerileri günlük yaşamlarına nasıl entegre edebilecekleri konusunda, çocukları yönlendiren kılavuz sorularla sınıfta ‘beyin fırtınası’ oluşturdu. Beden dilinin ne olduğu ve nasıl kullanıldığı konusundaki eğlenceli anlatım sonrasında gruplar oluşturuldu ve çocuklar, kendi grup arkadaşlarıyla verilen süre içerisinde yarattıkları senaryoyu sundular. Materyal kullanımı ile ilgili aldıkları ön bilgileri kullanarak gerekli ip uçlarını yakalayarak ilerledikleri bir diğer etkinlikte ise organlarımız ve görevlerini ellerindeki malzeme ile nasıl ifade edebileceklerini düşünerek kendi yaratıcılıklarını devreye sokup bir ürün ortaya çıkardılar. Çıkan bu ürünü öğretmen ve arkadaşlarından oluşan jüri önünde anlattılar. Yüzme dersinde antrenörlerinin verdiği görevleri sırasıyla yerine getiren çocuklar eğlenceli bir kurs gününü geride bırakmış oldular.

Öğrencilerimiz yaptıkları bu etkinliklerle esnek düşünme, karar verme, yaratıcı ve eleştirel düşünme, değerlendirme, verilen yönergeyi alma ve yerine getirme, bir grubun içinde yer alma, grubun ihtiyaçlarını belirleme ve organize olarak işe koşma gibi bir çok beceri konusunda kendilerine ve arkadaşlarına katkıda bulunmuş oldular.


Haber
:
Erhan Ertürk
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Şükran AVCI
Tarih
:
25 Ekim 2019, Cuma 14:10
Okunma
:
746 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları