Bahçelievler Okyanus Koleji, Okul Öncesi | Haber | Bahçelievler Okul Öncesi Mad Science Etkinliğinde
Bahçelievler Okul Öncesi Mad Science Etkinliğinde Bahçelievler Okul Öncesi  Mad Science Etkinliğinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Okul Öncesi Öğrencileri 30 Aralık 2019 Pazartesi Günü Merve Nur öğretmen rehberliğinde Mad Science Etkinliğine Katıldılar.

Bu ay ki derste öğrenciler Güneş ve Yıldızları öğrendi. Derse girişte öğrencilere yöneltilen sorularla bildiklerini paylaşmaları ve konuyla ilgili düşünüp fikir yürütmeleri sağlandı. Dersi Bay Kemik eşliğinde gerçekleştiren öğrenciler, Güneşin büyük patlamalar sonucu oluşmuş bir yıldız olduğu ve Dünyamız için ısı ve ışık kaynağı olduğu öğrenildi. Güneş sistemi içerisinde yer alan gezegenleri öğrenildi. Uzay ve astronatlar hakkında sohbet ettik. Roketlerin nasıl çalıştığını birlikte deneyimledik. Yer çekiminin önemini konuştuk ve bunu balonlarla deneyimledik. Kendi hayal dünyamızdaki galaksimizi oluşturduk. Takım yıldızını öğrendik ve boncuklar yardımıyla kendi takım yıldızımızı oluşturduk.

Her ay farklı konuları ele alan madscience etkinlikleri ile çocukların öğrenme süreçlerini, bilimsel keşifler ile teşvik ederek, bu süreçte yaşadıkları heyecan ile öğrendiklerini unutmamaları sağlamak hedeflendi.


Haber
:
Merve Nur Yıldız
Editör
:
Sema Pala
Fotoğraf
:
Merve Nur Yıldız
Tarih
:
03 Ocak 2020, Cuma 10:35
Okunma
:
744 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları