Bahçelievler Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Öğrencilerimiz, Anadolu Efes Spor Kulübü ve Eczacıbaşı Dynavit sporcularıyla ‘Sen de yapabilirsin’ etkinliğinde buluştu.
Öğrencilerimiz, Anadolu Efes Spor Kulübü ve Eczacıbaşı Dynavit sporcularıyla ‘Sen de yapabilirsin’ etkinliğinde buluştu. Öğrencilerimiz, Anadolu Efes Spor Kulübü ve Eczacıbaşı Dynavit sporcularıyla ‘Sen de yapabilirsin’ etkinliğinde buluştu.
  • Paylaş
Eğitim ve sporun birlikte yürütüldüğü birçok farklı branşta Türkiye’nin güzide kulüpleriyle işbirliği yaparak Türk sporuna katkılar sunan Okyanus Kolejleri, akademik eğitimlerinin yanı sıra geçen yıl başlattığı ‘sen de yapabilirsin’ projesi ile öğrencilerin yeteneklerini keşfetmesi için aracı oluyor.

Eczacıbaşı Dynavit’in milli sporcuları Hande Baladın ve Simge Aköz’ün önceden belirlediği özel hareketleri öğrenciler beden eğitimi ve kulüp derslerinde çalıştılar. Hande Baladın ve Simge Aköz’ün yanı sıra Anadolu Efes oyuncuları Shane Larkin, Rodrigue Beaubois, Erten Gazi ve Elijah Bryant ile spor yapan öğrenciler, hem unutulmaz anlar yaşadılar hem de arkadaşlarına da aktarmak üzere sporculardan özel hareketler öğrendiler.

Ünlü sporcular tarafından hazırlanan hareketleri yapan 100’lerce öğrencilerin kampüslerdeki yarışması kıyasıya bir mücadeleye sahne olurken, en iyiler daha sonra sporcularla bir araya getirildi. Türk voleybolunun önde takımlarından olan Eczacıbaşı Spor Kulübü ve Türk basketbolunun en önemli kulüplerinden Anadolu Efes Spor Kulübü tarafından Türkiye’nin en çok sevilen spor branşlarından basketbol ve voleybolda kendilerini keşfetme, yeteneklerini farketme gibi fırsatları yakalayabilecekleri ‘sen de yapabilirsin’ projesi kapsamında ünlü sporcuların yaptıkları hareketleri en iyi yapan öğrenciler özgüven de kazanırken proje kapsamında yetenekli öğrencilere Anadolu Efes ve Eczacıbaşı Dynavit tarafından alt yapılarda antrenmanlara çıkartılarak sporcu olma fırsatı sunuluyor. Başarılı sporcular ise burslu okumaya devam ediyor.

Geçen yıl ilki düzenlenen ‘sen de yapabilirsin’ projesinde İzmir’den gelen Doruk Yeniçerioğlu, Anadolu Efes SK antrenörleri tarafından beğenilmiş ve alt yapıya kazandırılmıştı. Genç sporcu hem Okyanus Kolejleri Güneşli Kampüsünde eğitimini burslu olarak sürdürüyor hem de Anadolu Efes takımı alt yapısında basketbol oynuyor.

 

 

Basında "Sen de yapabilirsin" etkinliği

Demirören Haber Ajansı


Haber
:
Editör
:
Tarih
:
08 Aralık 2023, Cuma 10:44
Okunma
:
10.403 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları