Bahçelievler Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | İlkokul Kademesi Öğrencileri First Lego League Fuarına Katılarak "Çözümcü Zihinlerin Gücü Ödülünü" Kazandı.
İlkokul Kademesi Öğrencileri First Lego League Fuarına Katılarak "Çözümcü Zihinlerin Gücü Ödülünü" Kazandı. İlkokul Kademesi Öğrencileri First Lego League Fuarına Katılarak "Çözümcü Zihinlerin Gücü Ödülünü" Kazandı.
  • Paylaş
Bahçelievler Okyanus Koleji ilkokul kademesi öğrencileri First Lego League Fuarına katılarak "Çözümcü Zihinlerin Gücü Ödülü’nü" kazandı.

Bahçelievler Okyanus Koleji İlkokul Öğrencileri Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi kapsamında, Robotik ve Kodlama kategorisinde 24 Mart 2018 Cumartesi Günü, Bilim Kahramanları Derneği tarafından “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor” adıyla her yıl düzenlenen Junior FIRST LEGO League fuarına katılarak Çözümcü Zihinlerin Gücü Ödülü’nü kazandı. 
6-9 yaş arası çocukların bilim, programlama ve mühendislik alanlarında ilgisini çekmek ve gelişimlerini sağlamak amacıyla düzenlenen robotik kodlama etkinliği minik bilim kahramanlarını buluşturdu.
Çamlıca’da düzenlenen fuarda 2017-2018 sezonu “Aqua Adventure/ Suyun Yolculuğu” konulu Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor fuarında Türkiye’nin dört bir köşesinden katılım sağlayan ilkokul robotik takımları en güzel tasarımı yapmak için ter döktüler.
Okyanus Kolejleri Bahçelievler şubesinde, bir dönem boyunca Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Hüseyin Kurt rehberliğinde çalışarak, motorlu hareket eden bir LEGO modeli inşa ederek programladılar. Bahçelievler Okyanus İlkokulu olarak katılınan bu fuarda öğrencilerimiz “Çözümcü Zihinlerin Gücü Ödülü” jüri özel ödülünü kazanarak kupa ve madalyalarını aldılar. Bu ödülü kazanmanın coşkusuyla büyük sevinç ve mutluluk yaşadılar.
Lego firmasının Türkiye ayağı olan Bilim Kahramanları Derneği’nin organize ettiği Minik Bilim Kahramanları buluşuyor etkinliğinde 6 ilkokul öğrencimiz legolarla doğa temalı bir maket tasarladı. En az iki hareketli parçanın olması gereken tema koşullarında, öğrencilerimiz timsah robotu ve su pompası tasarlayarak ve blok programlama yöntemi kullanarak robotlarını hareket ettirdi. 3 kişilik gözlemci ekibine de sunumlarını yaparak bunu nasıl başardıklarını aktardılar.
Fuara Katılan Öğrencilerimiz;
2A-Efe Çetinkaya
3A-Ali Rıza Ataol
3A-Kerem Yücel Başbuğ
3A-Demir Batu Kerik
4A-İsmail Kerem Gül
4B-Muhammed Bartu Meta
Bir takım çalışması yaparak okulumuzu temsil eden ve ödül kazanan öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz


Haber
:
Ezgi Eroğlu
Editör
:
İbrahim Aslan
Fotoğraf
:
Hüseyin Kurt
Tarih
:
06 Nisan 2018, Cuma 16:20
Okunma
:
811 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları