Bahçelievler Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Bahçelievler Okyanus Koleji İlkokulu 4. Sınıflar Fen Bilimleri Dersinde
Bahçelievler Okyanus Koleji İlkokulu 4. Sınıflar Fen Bilimleri Dersinde Bahçelievler Okyanus Koleji İlkokulu 4. Sınıflar Fen Bilimleri Dersinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
İlkokul 4. Sınıf Öğrencileri 07.01.2019 Pazartesi günü Fen Bilimleri dersinde “Proje Temelli Eğitim" kapsamında Besin İsrafı ile ilgili proje oluşturdular.

 Fen Bilimleri dersi “Besinlerin İsrafı” konusu kapsamında besin israfını önlemeye yönelik proje temelli yaklaşım baz alınarak öğrencilerden bir proje geliştirmeleri istendi.

Öğrencilere iki ay öncesinden proje kapsamında izlenecek adımların yer aldığı süreç formu dağıtıldı. İlk olarak sürecin araştırma adımı tamamlandı. Konu alanında litaratür taraması yapan öğrenciler kaynak belirterek araştırma sürecini tamamladılar. Ardından bu israfın önlenmesine dair üç fikir önerisi oluşturan öğrencilerimiz öğretmenin danışmanlığında bir fikri ele alıp o fikir üzerinde çalışmalarına başlamıştır. Ürünün oluşumu için öğrencilere bir aya yakın süre verilmiş ve bu süre zarfı içinde projeleri belli aralıklarla takip edilmiştir. Her aşama için öğretmen-öğrenci iş birliği sağlanarak ürün oluşturulmuştur. Öğrencilerimiz oluşturdukları projeler hayal dünyalarının sınırlarını aşarak hem besin israfı gerçeği ile tanışmış hem de problem durumlara karşı çözüm üretme becerisi kazanmışlardır.

Unutmayalım ki bilim tüm başarılarını hayale borçludur.


Haber
:
Ezgi Eroğlu
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Zekiye Aslan
Tarih
:
09 Ocak 2019, Çarşamba 15:25
Okunma
:
707 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları