Bahçelievler Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Bahçelievler Okyanus Koleji İlkokulu 4/B sınıfı Fen Bilimleri Dersinde
Bahçelievler Okyanus Koleji İlkokulu 4/B sınıfı Fen Bilimleri Dersinde Bahçelievler Okyanus Koleji İlkokulu 4/B sınıfı Fen Bilimleri Dersinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
İlkokul 4/B Sınıfı Öğrencileri 14.02.2019 Perşembe günü Fen Bilimleri dersinde yaparak -yaşayarak öğrenme felsefesi kapsamında laboratuvar çalışması yaptı.

Fen Bilimleri dersi “Maddenin Ölçülebilir Özellikleri” konusu kapsamında deney yapmak amacı ile laboratuvar çalışması planlandı. Öğrencilere ilk olarak maddenin ölçülebilir özelliklerinden olan kütlenin ne olduğu açıklandı. Ardından katı maddelerin ve sıvı maddelerin kütlelerinin nasıl ölçüldüğü ve bu ölçümde hangi araçların kullanıldığı konuşuldu. İlk olarak kütle ölçümünde kullanılan araçlar öğrencilere tanıtıldı. Ardından sıvıların kütlesini ölçme kapsamında öğrencilere deney malzemeleri verildi. Öğrenciler gruplar hâlinde dereceli silindirleri alıp yerlerine geçtiler. İlk olarak öğrencilerden boş kabın kütlesini(dara) ölçmeleri istendi. Ardından öğrenciler dereceli silindiri su ile doldurup ölçme işlemini tekrarladılar. (brüt kütle) Son olarak öğrenciler net kütleyi hesaplamak amacıyla elde ettikleri verileri kullanarak hesaplama yaptılar. Ölçme işlemi birkaç kez daha tekrarlandıktan sonra deney başarı ile sonuçlandı.


Haber
:
Ezgi Eroğlu
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Zekiye Aslan
Tarih
:
15 Şubat 2019, Cuma 09:36
Okunma
:
861 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları