Bahçelievler Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Bahçelievler Kampüsü Öğrencileri Yepyeni Bir Tasarım Yapan Mucitler Ödülü Kazandı
Bahçelievler Kampüsü Öğrencileri Yepyeni Bir Tasarım Yapan Mucitler Ödülü Kazandı Bahçelievler Kampüsü Öğrencileri Yepyeni Bir Tasarım Yapan Mucitler Ödülü Kazandı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçelievler Okyanus Koleji İlkokul Öğrencileri Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi kapsamında, Robotik ve Kodlama kategorisinde 08 Nisan 2017 Cumartesi Günü, Bilim Kahramanları Derneği tarafından “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor” adıyla her yıl düzenlenen Junior FIRST LEGO League fuarına katılarak Yepyeni Bir Tasarım Yapan Mucitler Ödülü’nü kazandı.

6-9 yaş arası çocukların bilim, programlama ve mühendislik alanlarında ilgisini çekmek ve gelişimlerini sağlamak amacıyla düzenlenen robotik kodlama etkinliği minik bilim kahramanlarını buluşturdu.

Bursa’da düzenlenen fuarda 2016-2017 sezonu “Hayvanların Çılgın Dünyası” konulu Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor fuarında Türkiye’nin dört bir köşesinden katılım sağlayan ilkokul robotik takımları en güzel tasarımı yapmak için ter döktüler.

Okyanus Kolejleri Bahçelievler şubesinde, bir ay boyunca Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Hüseyin Kurt rehberliğinde çalışarak, motorlu hareket eden bir LEGO modeli inşa ederek programladılar. Bahçelievler Okyanus İlkokulu olarak ilk kez katılınan bu fuarda öğrencilerimiz “Yepyeni Bir Tasarım Yapan Mucitler” jüri özel ödülünü kazanarak kupa ve madalyalarını aldılar. Bu ödülü kazanmanın coşkusuyla büyük sevinç ve mutluluk yaşadılar.

Lego firmasının Türkiye ayağı olan Bilim Kahramanları Derneği’nin organize ettiği Minik Bilim Kahramanları buluşuyor etkinliğinde 6 ilkokul öğrencimiz legolarla doğa temalı bir maket tasarladı. En az bir hareketli parçanın olması gereken tema koşullarında, öğrencilerimiz maymun robotu tasarlayarak ve blok programlama yöntemi kullanarak maymunu hareket ettirdi. 2 kişilik gözlemci ekibine de sunumlarını yaparak bunu nasıl başardıklarını aktardılar.

Fuara Katılan Öğrencilerimiz;

1A-Efe Çetinkaya

2A-Ali Rıza Ataol

2A-Kerem Yücel Başbuğ

2A-Demir Batu Kerik

3A-İsmail Kerem Gül

3B-Muhammed Bartu Meta

Bir takım çalışması yaparak okulumuzu temsil eden ve ödül kazanan öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.


Haber
:
Aslı TEMİZEL
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Bahçelievler Okyanus Koleji
Tarih
:
11 Nisan 2017, Salı 16:36
Okunma
:
1.694 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları