Ankara - Eryaman Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Eryaman Okyanus Kolejinde Türkçe Günü Coşkusu Vardı
Eryaman Okyanus Kolejinde Türkçe Günü Coşkusu Vardı Eryaman Okyanus Kolejinde Türkçe Günü Coşkusu Vardı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Eryaman Okyanus Koleji Türkçe Gününü Coşkuyla Kutladı

Dünyanın en köklü dillerinden olan Türkçe, Karamanoğlu Mehmet Bey'in 741 yıl önce ilan ettiği fermanla Anadolu'da resmiyet ve itibar kazanmıştır.

Okyanus Kolejleri Eryaman şubesinde bu şanlı günün 741. Yıldönümünü ve Türkçe Günü'nü kutladık.

Dilimizin geçmişi binlerce yıl öncesine dayanmakta ve dilimiz dünyanın dört bir yanında 400 milyondan fazla insan tarafından konuşulmaktadır. Mehmet Bey'in "Bugünden sonra hiç kimse sarayda, divanda, meclislerde ve meydanda Türk dilinden başka dil kullanmaya." fermanı Türkçenin itibarını yeniden devlet işlerinde de gereken değeri almıştır. Türk kültürünün korunması, bu bilincin gelecek nesillere aktarılması ve millet bilincinin sağlanmasında en temel miras olan Türkçenin öneminin vurgulandığı bu fermanla, Türkçe ilk defa resmi dil kabul edilmişti.

Bu adımla yeniden hayat bulan Türkçe, devlet dilinde ağırlığı bulunan Arapça ve Farsçaya karşı önemli bir ağırlık kazanmış oldu.

Türk kültürünün yaşatılması noktasında en önemli tarihi olaylar arasında sayılan Türkçenin resmi dil olarak kabulü, her yıl 13 Mayıs'ta "Türk Dil Bayramı" ismiyle kutlanıyor. Bizler de 17 Mayıs'ta Türkçe Günü kutlamanın sevincini yaşıyoruz.

Öğrencilerimiz Türkçenin güzelliklerini, tarihsel gelişimini, Türk lehçeleri arasındaki farklılıkları, hazırlanan video ile öğrendi ve pekiştirdiler.

Bunun dışında 6. sınıflar arasında "Kelime Yarışması" düzenlendi. Öğrencilerimiz, atasözleri ve deyimleri tamamlama, sözcüklerin anlamlarını bulma, karışık harflerden kelimeler türetme alanlarında kıyasıya yarıştılar.

5. sınıflar arasında da Türkçe pano yarışması yapıldı. Göktürkçe harflerle koridorlar süslendi ve hazırlanan fotoğraf çerçevesiyle fotoğraflar çekildiler. Öğrenciler Türkçenin ilk alfabesi olan Göktürk harfleriyle tişörtlerini oluşturdular. Öğrencilerimiz Eryaman Okyanus Koleji'nde eğlenerek öğrendikleri bir günü daha dolu dolu yaşadılar. #turkce #türkçe #türkçegünü #okyanuskoleji #eryamanokyanuskoleji


Haber
:
İpek Ölçer
Editör
:
İbrahim Aslan
Fotoğraf
:
Şafak Özbek
Tarih
:
22 Mayıs 2018, Salı 10:46
Okunma
:
808 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları