Ankara - Eryaman Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Eryaman Okyanus Koleji Ortaokul Kademesinde 6th O'mun (Okyanus Model Unıted Natıons) Gururu Yaşandı!
Eryaman Okyanus Koleji Ortaokul Kademesinde 6th O'mun (Okyanus Model Unıted Natıons) Gururu Yaşandı! Eryaman Okyanus Koleji Ortaokul Kademesinde 6th O'mun (Okyanus Model Unıted Natıons) Gururu Yaşandı!
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri olarak bu dönem altıncısı gerçekleştirilen Okyanus Model United Nations konferansı Antalya'da gerçekleşti.

Eryaman Kampüsü olarak bizleri her OMUN konferansında böylesi bir gururla duygulandıran ve konferans süresince örnek davranışlarıyla beğeni toplayan öğrencilerimize ve onlara bu yolda destek olan, emek veren İngilizce Zümresine teşekkür ederiz.

MUN (Model United Nations) Birleşmiş Milletler konferanslarının öğrenciler tarafından canlandırıldığı konferanslardır. Bu konferanslarda öğrenciler dahil oldukları komitelere göre belirlenen ülke problemleri hakkında konuşur ve çözüm yolu üretmeye çalışırlar. Tamamen İngilizce olarak gerçekleşen bu konferanslar öğrencilere insanların farklı ülkelerde yaşadığı çeşitli sıkıntılar ve sorunlar hakkında bilinç kazandırmayı, farkındalık yaratmayı ve İngilizce konuşma becerilerini geliştirmeyi amaçlar.

30.11.2019 – 02.12.2019 tarihleri arasında altıncısı düzenlenen O’MUN (Okyanus Model United Nations) konferansı, Antalya Limak Limra Hotel’de gerçekleşti. İngilizce ana bölüm başkanları, İngilizce zümre başkanları ve İngilizce öğretmenlerinin katılımıyla görkemli bir açılış töreninin ardından öğrenciler komitelerindeki yerlerini alarak komite başkanları ile tanıştılar. Üç gün süren konferanslarda öğrenciler delegesi oldukları ülkelerin sıkıntılarını paylaşarak bunlara bir çözüm yolu bulabilmek için diğer delegeler ile işbirliği yaptılar. Komite toplantılarının arasında verilen kahve molalarında hem dinlendiler hem de komite başkanları ve diğer delegelerle İngilizce sohbetler ettiler. Kapanış seramonisinin sunuculuğunu üstlenen 5A sınıfı öğrencilerimizden Ahmet Efe Sarıkavak’ın tören bitiminde Deputy Secretary General Delia Bonsignore’yi sahneye davet etmesiyle törenin en heyecanlı bölümü olan ödül kazanan ülkelerin anonsları başladı.

6th O’MUN konferansına katılan öğrencilerimizden Pamira ERBAŞ ve Mustafa TIRINOĞLU Honourable Mention, Ahmet Efe Sarıkavak  ve Kerem Ertosun The Best Delegate, Yusuf Emir Arslan ise The Best Position Paper ödüllerini kapanış seramonisinde anons edilerek sahnede komite başkanlarından aldılar.

 

Eryaman Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi olarak katılan 12 öğrencimiz

5-A sınıfından Cansu USTAOĞLU, Ahmet Efe SARIKAVAK, Kerem ERTOSUN, Yusuf Emir ARSLAN, Okan AZİMETLİ, Mehmet Ekrem GÜNDÜZ

5-B sınıfından Kuzey Günaydın

6-A sınıfından Ahmet Kağan Ayyıldız, Ahmet Eren Uysal

6-B sınıfından Mustafa TIRINOĞLU,

7-A sınıfından Pamira ERBAŞ,

8-B sınıfından Buğrahan Çınar HATİPOĞLU

 

UNICEF, SOCHUM, UNDP ve UNHRC komitelerinde yer alarak başarılı sunumları ile öğretmenlerinin ve komite başkanlarının takdirini topladılar. Konferansa gitmeden önce kademe idarecisi İpek ÖLÇER TARAKÇI’nın iyi dilekleri ile yolculuğa çıkan öğrenciler döndüklerinde sayın İpek ÖLÇER TARAKÇI tarafından tebrik edildiler. “Sizlerle, başarılarınızla gurur duyuyorum. 6th O’MUN konferansında edindiğiniz deneyimler hayatınız boyunca unutulmayacak güzel bir anı olacaktır. Bu konferansa katılmanız sizler için büyük bir adım. Bu adımda size destek olan İngilizce öğretmenlerinize teşekkür ediyorum. Sizler gösterdiğiniz emek ve çalışkanlılıkla hepimizi gururlandırdınız.” diye konuştu.

Konferans süresince bizleri gururlandıran ve önemli başarılara imza atan öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.


Haber
:
İpek Ölçer
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Neslişah KAYA
Tarih
:
07 Aralık 2019, Cumartesi 01:21
Okunma
:
1.701 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları