Ankara - Eryaman Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Eryaman Okyanus Koleji Öğrencileri Matematik Köşesi Oluşturdu
Eryaman Okyanus Koleji Öğrencileri Matematik Köşesi Oluşturdu Eryaman Okyanus Koleji Öğrencileri Matematik Köşesi Oluşturdu
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Eryaman Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi Öğrencileri Matematik Köşesi Oluşturdu.

Matematik eğitimi, çocuğun bilişsel gelişimine katkı sağlamak, çocuklara matematiğe karşı olumlu bir tutum kazandırmak, çocukların önceden getirdikleri kavramsal bilgilerle yeni bilgiler arasında bağ kurmasına yardımcı olmak, matematiksel kavramların neden ve nasıl kullanıldığını anlamaya yardımcı olmak amacını taşır. Çocuklarda matematiksel sorgulama becerisini geliştirmek amacındadır.

Etkinlikler ile çocukları örüntüleri fark etmeli, problem çözebilmeli, akıl yürütebilmelidir. Çocukların matematiksel düşünmesini sağlarken aynı zamanda eğlenmesi de sağlamalıdır. Hikaye kitapları kullanılan ya da oyun aracılığıyla eğlenceli hale getirilen matematiğin, çocukların matematiğe karşı tutumlarını olumlu yönde etkilemektedir. Matematik eğitiminde, matematik dilinin kullanılması önemlidir.

Bu amaçla Ortaokul Kademesi öğrencilerimiz öğretmenleri Şerife YILMAZER, Ozan ÖZKAVSAL ve Fazilet Hande AKKAYA rehberliğinde oluşturdukları "Matematik Köşesi“ sayesinde matematiği görsellerle keşfetmiş oldular. 


Haber
:
İpek Ölçer
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Şerife YILMAZER, Ozan ÖZKAVSAL, Fazilet Hande AKKAYA
Tarih
:
15 Kasım 2019, Cuma 19:47
Okunma
:
962 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları