Ankara - Eryaman Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Eryaman Okyanus Koleji Eko-Tim Öğrencileri Eko-Okul Projesi Kapsamında Mamak Geri Dönüşüm Tesislerindeydi
Eryaman Okyanus Koleji Eko-Tim Öğrencileri Eko-Okul Projesi Kapsamında Mamak Geri Dönüşüm Tesislerindeydi Eryaman Okyanus Koleji Eko-Tim Öğrencileri Eko-Okul Projesi Kapsamında Mamak Geri Dönüşüm Tesislerindeydi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Eko-Tim Öğrencilerine Dönüşümün ve Çevrenin Önemini Daha İyi Anlamalarını Sağlamak İçin Mamak Geri Dönüşüm Tesisleri Gezisi Düzenlendi.

Ortaokul kademesi Eko-Tim öğrencileri; 15 Şubat 2019 tarihinde öğretmenleri Şerife Yılmazer ile Mamak’ta bulunan, atık geri kazanımı, bertarafı ve ıslahı konusunda yenilikçi teknolojilerin hayata geçirilmesini sağlayan “ITC Entegre Katı Atık Yönetim Sistemleri “ ni ziyaret etti. Tesis gezisi esnasında öğrencilerimize tahsis edilen rehber; evsel katı atık ayrıştırma, atık ısının değerlendirilmesi, gazlaştırma-yakma, anaerobik fermantasyon sistemi, atık sahası ve biyokütleden enerji üretimi  konuları hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdi.

 Tesis gezisinin son durağı ise atık ısıların değerlendirildiği sera bölümü oldu. Topraksız tarım uygulaması ile serada ekilen ve hormon kullanılmadan yetiştirilen domateslerden, öğrencilerimiz de tatma fırsatı buldu.


Haber
:
İpek Ölçer
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Şerife YILMAZER
Tarih
:
16 Şubat 2019, Cumartesi 18:10
Okunma
:
1.304 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları