Ankara - Eryaman Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Eryaman Okyanus Koleji Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ü Andı
Eryaman Okyanus Koleji Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ü Andı Eryaman Okyanus Koleji Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ü Andı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
"Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir.”

Büyük Önder Atatürk’ün 10 Kasım 1938’de ebediyete intikal edişi Türk milletini derin bir üzüntüye boğmuştur. O’nun ani ve apansız ayrılışı bütün Türk halkını derinden etkilemiş ve aramızdan ayrılışının 78. yılında bile halkının ve dünyanın üzerindeki etkisini sürdüren tek liderdir.Eryaman Okyanus Koleji’nde saat 09.05'i gösterdiğinde sirenler eşliğinde iki dakika saygı duruşunda bulunarak bayraklar yarıya çekildi.

“Ata’mızı Anma Programımız” konferans salonumuzda saat 10.00’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan  İlkokul ve Okul öncesi kademe müdürümüz Su Asuman DEMİRÖZ, Atatürk’ün Büyük Taaruuz’daki bir anısını aktararak “ Savaşın ortasında bile önceliği eğitim olan Ulu Önder Atatürk’ü özlemle, saygıyla, minnetle anıyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.

Bütün kademelerden öğrenciler, Ata’larına özlemlerini şiirlerle,  Atatürk’ün sevdiği şarkılarla ve oratoryo ile dile getirdiler.

Okul öncesi öğrencilerinin drama gösterisi ve şiir dinletisinin ardından Atatürk’ün sözlerinin evrensellik özelliğini vurgulamak adına ilkokul kademesi öğrencileri tarafından Atatürk’ün sözleri farklı dillerde söylendi. Ortaokul kademesi öğrencilerinden oluşan 10 Kasım Korosu, Atatürk’ün sevdiği şarkıları söyleyerek salonda duygulu anlar yaşattı. Ardından lise kademesi öğrencilerinden oluşan 10 Kasım Oratoryosu ve Gençliğin Ata’ya cevabının ardından Atatürk’ün hayatını anlatan kısa bir sinevizyon gösterisinden sonra,  sunucularımız Berke Saral  ve Özge Öztürk  “Özgür bir ülkede alnı açık, başı dik yaşayabilme onurunu göz ardı edemeyiz. Büyük emanetin olan Türkiye yüreğimiz, emeğimiz, görevimiz ve başımızın üstünde."Bütün ömrünü hizmetine verdiğin Türk Milleti ile beraber, senin huzurunda saygı ile eğiliyoruz. Vatan sana minnettardır. "  diyerek anma programımız sona erdi.

 


Haber
:
Hale Öğdü
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Yakup Kızılkaya, Murat Kasapoğlu
Tarih
:
12 Kasım 2016, Cumartesi 11:41
Okunma
:
3.735 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları