Ankara - Eryaman Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Eryaman Okyanus Koleji 6. ve 7. Sınıf Öğrencileri “Matematiğin Gözünden IMAGINARY” Sergisinde
Eryaman Okyanus Koleji 6. ve 7. Sınıf Öğrencileri “Matematiğin Gözünden IMAGINARY” Sergisinde Eryaman Okyanus Koleji 6. ve 7. Sınıf Öğrencileri “Matematiğin Gözünden IMAGINARY” Sergisinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Eryaman Okyanus Koleji 6. ve 7. Sınıf Öğrencileri “Matematiğin Gözünden IMAGINARY” Sergisinde

“Matematiğin Gözünden IMAGINARY” sergisi tüm dünyada 80 den fazla ülkede sergilenen açık ve etkileşimli matematik için yapılmış uluslararası bir sergidir. 

21. Yüzyıl interaktif öğrenme teknolojilerini kullanarak çoklu zekayı ve yeni ilişkilendirme biçimlerini harekete geçiren bu sergi Ankara’da ilk kez Çankaya Belediyesi, Çağdaş Sanatlar Merkezi, Osman Hamdi Bey Sergi Salonu’nda sergilendi.

ODTÜ Matematik Bölümünden Öğretim Üyelerinin rehberlik ettiği sergiye 14 Kasım 2016 Pazartesi tarihinde katılan 6. ve 7. Sınıflardan oluşan 50 kişilik Eryaman Okyanus Koleji öğrencilerimiz, öğretmenleri eşliğinde eğlenceli saatler geçirdi.

Dokunmatik dev ekranlarda “Surfer” programı ile kendi şekillerini oluşturup çıktısını aldılar. “Cindrella” programının uygulamaları ile eğlenceli zeka oyunları oynadılar; kaos teori, platonik cisimler ve simetri, yansıma gibi dönüşümlerle ilgili matematik konularında çok değerli bilgileri son teknolojileri kullanarak öğrendiler. Dünya rekoru kıran yüzeylerin hem posterlerini incelediler hem de bu yüzeylerin katı cisim hallerini inceleme fırsatı buldular. “Morenaments” programını kullanarak simetriler dünyasında yolculuğa çıktılar. Kendi simetrik dünyalarını yarattılar. 20 adet matematik teorileri ile ilgili film izlediler. 


Haber
:
Murat Kasapoğlu
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Şerife Yılmazer
Tarih
:
15 Kasım 2016, Salı 11:50
Okunma
:
1.884 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları