Ankara - Eryaman Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | "14 Mart Pi Günü" Eğlenceli Etkinliklere Sahne Oldu.
"14 Mart Pi Günü" Eğlenceli Etkinliklere Sahne Oldu. "14 Mart Pi Günü" Eğlenceli Etkinliklere Sahne Oldu.
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Eryaman Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi'nde; Öğrencilere Matematiği Sevdirmeyi ve Farkındalık Oluşturmayı Amaçlayan 14 Mart Dünya Pi Günü Kutlamaları Renkli ve Heyecan Dolu Etkinliklere Sahne Oldu.

Pi Sayısı; bir dairenin çevresinin uzunluğunun, çapına bölünmesiyle hesaplanan matematik sabitidir ve yaklaşık değeri 3,14 olarak bilinir. Bu sayının anısına her yıl 3. ayın 14’ünde tüm dünyada kutlanan Pi Günü; okulumuzda da Ortaokul Matematik Zümresi öğretmenleri Şerife Yılmazer ve Şükriye Al önderliğinde kademe öğretmenleri ve öğrencileriyle birlikte coşkuyla kutlandı.

Matematiği sevdirmeyi, öğrencilerde farkındalık oluşturmayı ve matematiğe karşı olan ilgilerini tazelemeyi hedefleyen bu güzel ve anlamlı etkinlikler ilk olarak konferans salonunda başladı. Pi sayısının gizemi hakkında kısa bir film ve slayt izleyen öğrenciler daha sonra pi sayısının en çok basamağını hafızada tutma yarışması ve pi hecesi ile başlayan kelime türetme yarışmasında kıyasıya mücadele etti.

Pi sayısının en çok basamağını hafızasında tutabilen yarışmanın birincisi 144 basamakla 6-A sınıfından Saleh SULTAN olurken, ikincimiz 143 basamakla 5-C sınıfından Nisa YALÇIN oldu. 

Pi hecesi ile başlayan kelime türetme yarışmasında birinci 8-A sınıfından Hasan EROĞLU oldu. 

Görsel Sanatlar Öğretmeni Anıl AKKUŞ'un katkılarıyla düzenlenen en güzel pi sayısı resmi tasarlama yarışmasında öğrencilerimizin tasarımları birbirinden güzeldi. Öğretmenlerimizin değerlendirmeleri sonucu resim yarışmasında birinci 5-A sınıfından Mehmet Emre TÜRKDOĞDU, ikinci 6-D sınıfından Azra Nehir DEMİRCİ, üçüncü ise    7-A sınıfından Ömer Faruk BİLGİN oldu.

Pi Sayısı hakkında röportaj videosu hazırlayan öğrencilerimizin videoları eğlenceli dakikalara sahne oldu. 6-C sınıfından Arman KESKİN ve İsmail Emir KIVANÇ'ın hazırladığı video en eğlenceli video olarak seçildi.

Sahneye çizilen çemberin çevresini çapına oranlayan öğrencilerimizden, pi sayısına en yakın sayıya ulaşan öğrencimiz 6-A sınıfından Tufan ZORGEÇEN oldu.Yarışmalarda derece alan öğrencilerimize ödülleri matematik öğretmenleri tarafından takdim edildi.

Konferans salonundaki etkinliklerin ardından bahçeye çıkan öğrencilerimiz, pi günü ile özdeşleşen pinyatalarını patlatırken keyifli anlar yaşadı.

Velilerimizin ve öğrencilerimizin özel olarak tasarlayarak yaptıkları pi sayılı pasta, kurabiye ve böreklerin sunumu tam bir şölen havasındaydı. Öğrencilerimiz, özenle hazırlanan yiyecekleri afiyetle yedi ve Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Anıl Akkuş’un yaptığı pi hatırası ile fotoğraf çekinmeyi unutmadılar. Velilerimizin de katkılarıyla gerçekleştirilen kermeste, satılan yiyeceklerden elde edilen gelir "Sosyal Sorumluluk Projesi" kapsamında Çocuk Esirgeme Kurumuna bağışlandı.

Matematik Zümresi ve Görsel Sanatlar Öğretmeni işbirliği ile öğrencilere Pi logolu tişörtler yaptırıldı. Tişört yapımında öğrenciler çok eğlendi. Kendi tasarladıkları bu tişörtleri giymek onları çok mutlu etti.

Öğrencilerimizin kendi elleriyle yaptıkları kitap ayraçları, anahtarlıklar, şapkalar ve tasarım harikası ‘pi logoları’ günün anlamını bir kat daha arttırdı. Koridordaki süslemeleri gören öğrencilerimiz büyük sevinç ve heyecan yaşadılar.

Öğrencilerimizin gün boyu eğlenerek ve heyecanla geçirdiği Pi Günü kutlama organizasyonunda; emeği geçen tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize çok teşekkür ederiz.


Haber
:
İpek Ölçer
Editör
:
İbrahim Aslan
Fotoğraf
:
Şerife YILMAZER- Şükriye AL
Tarih
:
15 Mart 2018, Perşembe 09:19
Okunma
:
2.193 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları