Ankara - Eryaman Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Okyanus Kolejleri Nisan Ayı Değerler Eğitimi
Okyanus Kolejleri Nisan Ayı Değerler Eğitimi Okyanus Kolejleri Nisan Ayı Değerler Eğitimi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Okyanus Koleji Öğrencileri Dostluğun Sesi Oldular.

Okyanus Koleji Öğrencileri Dostluğun Sesi Oldular

Nisan ayı değerler eğitimi çalışmamız “Zorba Olma Kanka Ol” projesi ile öğrencilerimiz, arkadaşlık ve dostluk kavramları üzerine oluşturdukları sloganlar ile dostluğun sesi oldular. İki aşamada gerçekleşen projemiz PDR Uzmanlarımız ve sınıf öğretmenlerimizi önderliğinde Okyanus Kolejlerinin tüm şubelerinde gerçekleştirildi.

Uzman Psikologlarımız Sunumlar Gerçekleştirdiler

Okyanus Koleji şubelerinde PDR Uzmanlarımız Akran Zorbalığı Sunumlarını gerçekleştirdiler. Seminerlerimizde psikologlarımız, öğrencilerimize arkadaşları ile kuracakları ilişkilerde nelere dikkat etmeleri gerektiğini, hangi davranışların zorbalık olabileceği, sözel, fiziksel ve duygusal zorbalık davranışlarından bahsettiler. Zorbalığa maruz kalan öğrencilerin nasıl davranması gerektiği, bu durumda izleyici olan öğrencilerin neler yapması gerektiğini ve ilişkide öfke kontrolünün nasıl sağlanabileceği ile ilgili örnek vakalar ve videolar üzerinden interaktif bir sunum gerçekleştirildi.

Sınıflarda Sloganlar Oluşturuldu

Öğrencilerin hoşuna giden sunumların sonrasında, sınıflarda öğretmenler dostluk ve arkadaşlık kavramlarının öneminden bahsettiler. Öğrenciler gruplar halinde dostluk ve arkadaşlık kavramları üzerine sloganlar oluşturdular ve pankartlar hazırladılar.

Yapılan çalışmalar sonrasında öğrencilerin arkadaşlık ilişkilerinde daha yapıcı davrandıkları ve kendi haklarını ve arkadaşlarının haklarını gözetme ve korumada, sınıf olma bilinçlerinin olumlu yönde değiştikleri gözlemlendi.


Haber
:
Eda Nur Oğuz
Editör
:
Kuzey Kayahan SARAN
Tarih
:
12 Mayıs 2016, Perşembe 00:00
Okunma
:
21.392 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları