Ankara - Eryaman Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Okyanus Kolejleri İlkokul Öğrencileri “Geleceğimize Değer” Dediler
Okyanus Kolejleri İlkokul Öğrencileri “Geleceğimize Değer” Dediler Okyanus Kolejleri İlkokul Öğrencileri “Geleceğimize Değer” Dediler
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri İlkokul kademesi Rehberlik Birimi “İlkokul Değerler Eğitimi” çalışmalarına Aralık ayında da devam etti. Okyanus Kolejleri’nin tüm kampüslerinde öğrenciler “Sevgi, Saygı ve Hoşgörü Temalı Resim Kolajı” etkinlikleri yapıp sergilediler.

Okyanus Kolejleri İlkokul kademelerindeki sınıf öğretmenleri Hayat Bilgisi derslerinde öğrencilere sevgi, saygı ve hoşgörü ile ilgili kavramların anlamları ile ilgili tanımlar yaptılar. Öğrencilerden hangi davranışlar ile bu değerlerin gösterilebileceklerini örnekler ile anlatmalarını istediler. Öğrencilerden etkinlik sonunda saygı, sevgi ve hoşgörü kavramını anlattıklarını düşündükleri gazete, dergi resimleri ve yazılarını getirme görevi verildi. Öğrenciler getirdikleri yazı ve resimlerden sınıf kolajlarını oluşturdular. Sınıfça yapılan kolajlar, okullarda sergilendi.

Değerler Eğitimi’yle Öğrenciler Değerleri Tanıyıp Saygı Duyuyorlar

Okyanus Kolejleri İlkokul kademesi Rehberlik Bölüm Başkanı Eda Nur Oğuz  “İnsan yaşamı boyunca birçok değer ile büyür ve gelişir. Kuşkusuz sevgi, saygı ve hoşgörü bu değer içerisinde en önemlilerindendir. Okyanus Kolejleri İlkokul kademesi Rehberlik bölümü olarak “Değerler Eğitimi” kapsamında yaptığımız çalışmalar ile öğrencilerimizin, milî ve evrensel kültür değerlerini tanımalarını, benimsemelerini, geliştirmelerini bu değerlere saygı duymalarını sağlamaya çalışmaktayız.” dedi.

Değerlerle Birlikte Ekip Ruhu ve Takım Çalışması da Öğretildi

Etkinliğin aynı zamanda ekip ruhunu oluşturduğunu da ifade eden Oğuz “Etkinliğimizin amacı öğrencilerimize sevgi, saygı ve hoşgörü kavramını öğretebilmek, bu kavramları pekiştirebilmek.  Aynı zamanda etkinlik çalışması sırasında yapılan ortak çalışmalar öğrencilerin eğlenerek öğrenmelerini ve ekip ruhunu geliştirip takım çalışması yapmalarına da olanak sağladı.” dedi

Facebook okul hesaplarından ve instagram #gelecegimizedeger hashtagi ile öğrencilerin yaptıkları çalışmaları takip edebilirsiniz.


Haber
:
Eda NUR OğUZ
Editör
:
Onca UĞURLU
Tarih
:
10 Ocak 2016, Pazar 07:41
Okunma
:
20.826 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları