Ankara - Eryaman Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Nisan Ayı Geleceğimize Değer Çalışmaları “Zorba Olma, Kanka Ol” Dostluk Değeri
Nisan Ayı Geleceğimize Değer Çalışmaları “Zorba Olma, Kanka Ol” Dostluk Değeri Nisan Ayı Geleceğimize Değer Çalışmaları “Zorba Olma, Kanka Ol” Dostluk Değeri
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri ilkokul kademesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü'nün gerçekleştirdiği Değer Eğitimi'nin bu ayki konusu "Dostluk Değeri".

Okyanus Kolejleri İlkokul kademesi Rehberlik Birimi "Değerler Eğitimi" çalışmalarına Nisan ayında da devam ediyor. ”Geleceğimize Değer- Zorba Olma, Kanka Ol” temalı etkinlikler Okyanus Kolejleri'nin tüm kampüslerinde 13-22 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Okyanus Kolejleri İlkokul kademesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölüm Başkanı Eda Nur Oğuz  "Hiç kimse hayatı boyunca şiddete ve zorbalığa maruz kalmak istemez. Günümüzde çevresel şiddet olaylarının ve haberlerinin artması sonucunda öğrencilerimizi korumak, olumsuz davranışlarla karşılaşmalarını ve bu davranışları model almalarını engellemek amacıyla önleyici rehberlik çalışmaları kapsamında Nisan ayında  "Akran Zorbalığı" konusunu ele alarak, Dostluk Değeri'ni işliyoruz." dedi. 

Arkadaşlık Konulu Sloganlar Sergilenecek

Etkinlikler rehber öğretmenler ve sınıf öğretmenleri tarafından yürütülecek. Etkinlik kapsamında rehber öğretmenler sunumlar yapıp, öğrencilere konuyla ilgili videolar izletecekler. Sınıflarda öğrenciler kankalık, arkadaşlık konularında slogan hazırlayacaklar.

Hazırlanacak sloganlar 22 Nisan sonrasında koridor panolarında sergilenecek. 

Etkinliklerin amacı; Öğrencilerin arkadaşlık, dostluk, kankalık değerlerini öğrenmesini sağlamak ve  bu duyguları pekiştirebilmek, akran zorbalığı davranışlarını azaltmaktır.

Facebook okul hesaplarından ve instagram #gelecegimizedeger hashtagi ile öğrencilerimizin yaptıkları çalışmaları takip edebilirsiniz.


Haber
:
Eda NUR OĞUZ
Editör
:
Onca UĞURLU
Tarih
:
12 Nisan 2016, Salı 19:07
Okunma
:
17.274 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :
duygu boyraz / 14 Nisan 2016, Perşembe 14:13
Değerler Eğitimi kapsamında konuya göstermiş olduğunuz özen ve hassasiyet nedeni ile tüm ekibinize teşekkür etmek isteriz. Başta Rehber öğremenimiz Hayal hn ın çocuklarımıza bu konuda göstermiş olduğu yaklaşım oldukça bilimsel ve doğru sonuçlar almamıza neden olmuştur.Aile içi eğitimin yanısıra çocuklarımızın en çok sosyalleştiği ve vakit geçirdiği okul ortamında arkadaşları ile birlikte böyle önemli bir konuda bilgi alması oldukça faydalı bir yaklaşım.Emeğinize sağlık.
mevlüt gül / 21 Nisan 2016, Perşembe 14:44
" Zorba Olma, Kanka Ol "
Körpe dimağlara sesleniyor.
Ancak sözün kendisi, naif, zarif, nazik bir üsluptan uzak.
Yumuşacık bir öğütten çok; kaba, katı, ılgıt ılgıt gönüllere süzülerek ferahlık veren sözden ziyade, kafalara vuran bir tembih veya ikazı mündemiç bir söz gibi geldi bana.
Bütün çocuklarımıza sevgiler.. Hep iyilik ve güzellik üzere olsunlar İnşallah.
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları