Sancaktepe Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Okyanuslular, Pera Müzesi'ndeki Resim Şöleni'nde
Okyanuslular, Pera Müzesi'ndeki Resim Şöleni'nde Okyanuslular, Pera  Müzesi'ndeki Resim Şöleni'nde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Resim Bölümü öğrenci ve öğretmenleri, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi'ndeki resim sergilerini gezdiler.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi'nde, 13 Ekim 2012-6 Ocak 2013 tarihleri arasında sergilenen birbirinden güzel eserleri, Bahçeşehir Okyanus Koleji Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Resim Bölümü öğrenci ve öğretmenleri de görme fırsatı buldular.

6 Aralık 2012 Perşembe günü Pera Müzesi'ne yapılan gezide; "Altın Çocuklar, 16.-19. Yüzyıl Avrupası'ndan Portreler", "Flash-BackYannick Vu & Ben Jakober Yapıtlar: 1982-2012", "Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar" sergilerini gezen Okyanuslular, sanat yolculuğuna çıktılar. Bu görsel şölendeki eserlere hayran kalan öğrenciler, sanatçılar ve eserleri hakkında da bilgi aldılar.

İçeriği açısından dünyadaki tek örnek olan "Yannick ve Ben Jakober Vakfı Çocuk Portreleri Koleksiyonu"ndan seçkin eserlerin bulunduğu "Altın Çocuklar 16.-19. Yüzyıl Avrupası'ndan Portreler" sergisinde, 57 adet çocuk portresi yer alıyor. Çeşitli ülkelerden soylu ve aristokrat çocuklarını betimleyen eserler, Avrupa'nın siyasi tarihine, aristokrasi geleneklerine, inançlarına ve moda akımlarına ışık tutuyor ve bu portreler aracılığıyla bir anlamda Avrupa portre geleneğine de bir bakış sunuyor.

Jakober Vakfı Koleksiyonu'ndan "İmparator Süleyman'ın Kızı Mihrimah Sultan'ın Portresi"ne; sergiyi konuk eden Suna ve İnan Kıraç Vakfı Oryantalist Resim Koleksiyonu'ndan "Şehzade Abdürrahim Efendi" portresi eşlik ederek, Osmanlı Hanedanlığı'nın iki önemli figürü sanatseverlere sunuluyor.

Sergide yer alan daha kırsal ve naif eserlerle birlikte, tüm portreler geçmiş olgusuna dair derin gözlemler sunuyor. Yannick Vu ve Ben Jakober'in eşzamanlı olarak sanatseverlerle buluşan "Flash-Back, Yaptlar: 1982-2012 Sergisi" ise çiftin 30 yıllık sanatsal yapıtlarını gözler önüne seriyor.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Oryantalist Resim Koleksiyonu'ndan "Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar" sergisi ise, izleyenleri sanatın rehberliğinde diplomasi tarihinin dolambaçlı yollarında gezdirirken, ilgi çekici kişiliklerle tanıştırıyor. Elçiler ve ressamlar, resimlerin sessiz ama bir o kadar da zengin ve renkli diliyle izleyenlerle konuşmaya; raporlarını, mektuplarını sunmaya, kendi çağlarını, dünya görüşlerini, gezip gördüklerini, katıldıkları törenleri anlatmaya devam ediyorlar.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
11 Aralık 2012, Salı 12:03
Okunma
:
3.597 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları