Sancaktepe Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Okyanus’ta Canlı Abaküs Etkinliği
Okyanus’ta Canlı Abaküs Etkinliği Okyanus’ta Canlı Abaküs Etkinliği
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Sancaktepe Okyanus Koleji ortaokul öğrencileri, Mental Aritmetik dersinde sayıların abaküste gösteriliş şeklini taklit ederek, eğlenerek öğreten bir etkinlik yaptılar.

Okyanus Kolejleri'nde 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı'ndan itibaren uygulanmaya başlanan Mental Aritmetik eğitimi kapsamında, öğrencilerin eğlenerek öğrenmesini amaçlayan etkinlikler yapılıyor.

Sancaktepe Okyanus Koleji Ortaokul öğrencileri de 5 Kasım 2012 Pazartesi günü yapılan Mental Aritmetik dersine farklı bir boyut kazandırdılar. Okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe özel olarak hazırlanan öğrenciler, abaküsü canlandırarak matematik öğretmeninin komutlarına göre abaküse şekil verdiler.

Sayıların abaküste gösteriliş şeklini taklit eden öğrenciler, çimler üzerinde boncuk taneleri olarak toplama ve çıkarma işlemleri yaptılar.

Öğrencilerdeki matematik kaygısını ortadan kaldırmayı hedefleyen Okyanus Mental Aritmetik Eğitimi, yapılan etkinliklerle etkisini daha da artırdı. Artık öğrenciler içine girdikleri matematik dünyasından korkmuyor, sayılarla keyifli vakit geçiriyor.

 

 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
09 Kasım 2012, Cuma 09:03
Okunma
:
2.168 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları