Sancaktepe Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Lise Öğrencilerinin İnovasyon Gezisi
Lise Öğrencilerinin İnovasyon Gezisi Lise Öğrencilerinin İnovasyon Gezisi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Avcılar Okyanus Koleji Fen ve Proje Lisesi, Bahçeşehir Okyanus Koleji GSL Resim Bölümü ile Güneşli Okyanus Koleji 9-B Sınıfı öğrencileri "Türkiye İnovasyon Haftası"na katıldılar.

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından inovasyonun önemini anlatmak ve inovasyonu desteklemek amacıyla 6-7-8 Aralık 2012 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Türkiye İnovasyon Haftası"na Okyanus Kolejleri öğrencileri de katıldı.

Yeni fikirleri (ürün, metot veya hizmet gibi) değer yaratan çıktılara dönüştürme süreci olan inovasyon, çağımızda büyük önem taşıyor. Açılışı 6 Aralık 2012 Perşembe günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan İnovasyon Haftası çerçevesinde düzenlenen konferansları Avcılar Okyanus Koleji Fen ve Proje Lisesi öğrencileri de izleme şansı buldu.

7 Aralık 2012 Cuma günü gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını İnovasyon Haftası Komite Başkanı İbrahim Burkay yaparken, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da konferansta yer aldı.

"10 İnovasyon Şifresi Kitabı" yazarı Tom Kelley'in sunumu öğrencilerde büyük bir heyecan uyandırdı. Ayrıca "Beyin Gücüyle Sınırları Aşmak" adlı konferansta öğrenciler beyin gücünün etkilerini ve sınırları aşabilmenin önemini kavradılar.

Açılış konuşmasını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yaptığı "Geleceğin Yaşamında İnovasyon" Konferansı ise öğrencilerin inovasyon konusundaki çalışmalarla ilgili bilgi sahibi olmalarını sağladı.

Türkiye İnovasyon Haftası'nda dünyada ve Türkiye'de fark yaratan uluslararası profesyoneller, sanayiciler, akademisyenler ve üniversite öğrencileri İstanbul’da bir araya getirilerek, inovasyon odaklı konferans, sergi ve atölye çalışmaları ile dünyaca çapında bir etkinlik gerçekleştirildi.

Tüm Türkiye'de yapılan 17 tasarım yarışmasından seçilen ödüllü tasarımlar İnovasyon Haftası'nda ziyaretçilerle buluştu. Bahçeşehir Okyanus Koleji Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Resim Bölümü öğrenci ve öğretmenleri de aşağıdaki sergileri gezme ve tasarımcılarla konuşma fırsatı buldular:

20. Koza Genç Moda Tasarım Yarışması

5. Mobilya Tasarım Yarışması

7. Moda Tasarım Yarışması

4. Mücevher Tasarım Yarışması

1. Ulusal Karton Kutu ve Stand Tasarım Yarışması

1. Gemi ve Yat Tasarım Yarışması

2. Ev Tekstili Tasarım Yarışması

1. Otomotiv AR-GE Proje Pazarı ve Yarışması

2. Deri Tasarım ve Üretim Yarışması

7. İTHİB Kumaş Tasarım Yarışması

1. DENİB Ev ve Plaj Giyim Tasarım Yarışması

8. İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışması

1. DETAY Deri Ürünleri Tasarım Yarışması

6. Halı Tasarım Yarışması

1. Doğaltaş Tasarım Yarışması

3. Halı Desen Tasarım Yarışması

AR-GE Proje Pazarı Sergileri

Liseler Arası Yenilikçilik Projeleri Sergisi

Güneşli Okyanus Koleji 9-B Sınıfı öğrencileri de 6 Aralık 2012 Perşembe günkü açılışa ve sergiye katıldılar.

İnovasyon ve inovatif düşünce hakkında bilgi alan öğrenciler; Tasarım Yarışmaları ,AR-GE Proje Pazarı, Üniversitelerin Proje ve AR-GE Merkezleri, TÜBİTAK AR-GE Projeleri, Liseler Arası Yenilikçilik Projeleri sergilerini dolaştılar.

 

 

 

 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
12 Aralık 2012, Çarşamba 15:03
Okunma
:
5.197 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları