Sancaktepe Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | 14 Mart Pi Günü Kutlu Olsun
14 Mart Pi Günü Kutlu Olsun 14 Mart Pi Günü Kutlu Olsun
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Genel olarak Pi Günü ve pi sayısı araştırılan konulardan biri oldu. Her sene 14 Mart’ta Dünya Pi Günü kutlanıyor. Öğrencilerimizle birlikte günün anlam ve önemine uygun çalışmalar yapıyoruz.

Pİ SAYISI NEDİR?
Pi Sayısı, bir dairenin çevresinin çapına bölümü ile elde edilen irrasyonel matematik sabitidir. İsmini, Yunanca περίμετρον sözcüğünün ilk harfi olan π den alır. Pi sayısı, Arşimet sabiti ve Ludolph sayısı olarak da bilinir. Pi sayısının meşhur yaklaşık değeri
3,14 olduğu için her yıl 3’üncü ayın 14’üncü günü Dünya Pi Günü ve Einstein’ın doğum günü kutlaması π Gündüz şenliklerine olarak kutlanır. Matematikçiler için adeta bir bayram olan bugün çeşitli etkinliklerle hatırlatılır. 14 Mart Pi Günü etkinlikleri kapsamında 5, 6, 7 ve 8 Sınıflarımızda öğrencilerimizle Pi resfebesi, tişört, maske ve Albert Einstein özel poster tasarımlarımızı Pi gününe özel renklendirdik.

4.sınıflarımızda ise www.mypiday.com internet sitesi üzerinden doğum günlerinin kaçıncı basamakta olduklarını öğrendiler ve ardından Pi gününe özel kitap ayraçlarını tamamladılar. Dünya Pi Günü Kutlu Olsun.


Haber
:
Kenan Çolak
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Aydan
Tarih
:
30 Mart 2022, Çarşamba 13:47
Okunma
:
902 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları