Mimaroba Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Okyanus Kolejlerinde TİNKERCAD EĞİTİMİ
Okyanus Kolejlerinde TİNKERCAD EĞİTİMİ Okyanus Kolejlerinde TİNKERCAD EĞİTİMİ
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Herşey Hayal Etmekle Başlar…

Okyanus Kolejlerinde Ortaokul Kademesindeki öğrencilerimize “TinkerCad” eğitimi vermekteyiz. Okyanus Kolejleri olarak yıl içinde kullandığımız TinkerCad uygulaması öğrencilerin hayal gücünü, tasarım yapabilme gücünü arttıran bir uygulamadır.

TinkerCad hiçbir bilgisayar uygulamasına gerek duymadan internet üzerinden online olarak kullanabildiğimiz bir uygulamadır. Öğrenciler kendilerine ait hesaplar yaratıp tasarımlarını özgürce oluşturabilecekleri bir platformdur. Oluşturdukları tasarımları uygulama otomatik olarak kendi sisteminde kayıtlı tutar. Öğrenci herhangi bir sebepten dolayı tasarımını yarım bırakmak zorunda kaldığında uygulamaya istediği bir bilgisayardan internet üzerinden erişip tasarımın tamamlayabilir. TinkerCad’in internet üzerinden kullanılan bir uygulama olması, Bilgisayarda herhangi bir programa gerek duymuyor olması kullanıcılar açısından oldukça faydalı ve pratiktir. TinkerCad uygulaması ile öğrenciler var olan bir nesneyi çizebilir ya da tamamen hayal dünyasında var olmayan bir nesneyi de çizebilir.

Bu sebeple öğrencilere oldukça özgür bir tasarım alanı sunmaktadır. Bu uygulaması kullanan öğrenciler ;

  • Bir nesneye faklı açılardan bakabilmeyi,
  • Yükseklik, genişlik, derinlik gibi kavramları ve Matematiği,
  • Sıfırdan bir nesne tasarlamayı, Öğrenebilirler.

Ayrıca tüm bunları yapabilen öğrenciler hayal dünyalarını genişletecek ve üreten bireyler haline geleceklerdir. Günümüz eğitim sistemini ele alırsak öğrenciler verdikleri emeğin karşılığını alabildiklerinde bir sonraki uygulamada ya da derste çok aktif, katılımcı bireyler haline gelirler.

 

Okyanus Koleji olarak, teknolojinin geldiği boyutlar göz önüne alındığında ve “doğru teknoloji kullanımı” açısından vermiş olduğumuz bu eğitim ile öğrencilerimizi tüketen bireyler değil üreten, tasarım yapan ve en önemlisi hayal eden bireyler olacaklardır.

En başında söylediğimiz gibi “Her şey Hayal Etmekle Başlar”. Okyanus kolejleri olarak hayal ettirmeye ve üreten, teknolojiyi doğru kullanan nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz.


Haber
:
Elif Aslan
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Serap Erdem
Tarih
:
27 Şubat 2019, Çarşamba 17:03
Okunma
:
877 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları