Mimaroba Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Mimarsinan Okyanus "Okumak Yaşamaktır" Projesine Start Verildi
Mimarsinan Okyanus "Okumak Yaşamaktır" Projesine Start Verildi Mimarsinan Okyanus "Okumak Yaşamaktır" Projesine Start Verildi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Mimarsinan Okyanus Koleji Ortaokul kademesi öğrencileri, her Çarşamba saat 8.30-09.00 arasında sınıflarında birlikte kitap okuyorlar.

"Okumak insan için en kolay ve etkili öğrenme yoludur. Geri kalmış toplumların karşılaştıkları sorunların başında eğitimsizlik gelmektedir. Geri kalmış toplumlarda kişiler, okuyarak geçirebilecekleri zamanı, çoğunlukla yararsız işlerde harcamaktadırlar. Kendisini yetiştirmiş, okuyan fertlerin günlük sohbetleri bile farklıdır. Bilimsel olarak ispatlanmıştır ki, kitap okumanın zihni geliştirmeye katkısı aslında anne karnında başlamaktadır. Kendisine kitap okunan çocukların dil gelişimi daha sağlıklı olmaktadır."düşüncesinden yola çıkan Mimarsinan Okyanus Koleji'nde öğrencilere kitap okumayı sevdirmeyi amaçlayan etkinlikler yapılmaya devam ediliyor.

Mimarsinan Okyanus Koleji ortaokul kademesi öğrencileri her Çarşamba 08.30-09.00 saatleri arasını sınıflarında kitap okuyarak geçiriyorlar. Derse giren öğretmenlerle birlikte kitap okuyan öğrenciler, kitapların renkli dünyasına uzanıyorlar.

Sessizliğin hakim olduğu kitap okuma saatlerinde, öğrenciler kitapları tozlu raflardan kurtarıp, hayatın içine katıyorlar.


Haber
:
Canan Aksoy
Editör
:
Mehmet KAPAN
Tarih
:
21 Ekim 2015, Çarşamba 13:03
Okunma
:
1.714 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları