Mimaroba Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Birkaç günlüğüne Birleşmiş Milletler delegesi olup dünyayı kurtarmaya var mısın?
Birkaç günlüğüne Birleşmiş Milletler delegesi olup dünyayı kurtarmaya var mısın? Birkaç günlüğüne Birleşmiş Milletler delegesi olup dünyayı kurtarmaya var mısın?
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Tamamı yabancı eğitmenlerden oluşan organizasyon ekibi ile2nd O’MUN konferansı7,8,9 Nisan tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirildi.

MUN, Model Birleşmiş Milletler Konferansı’na dünyanın farklı ülkelerinden lise veya üniversite düzeyinde öğrenciler kendi ülkeleri dışındaki bir ülkenin delegesi olarak katılırlar. Konferansta belirtilen sosyal ve politik konular üzerinde o ülkenin adına konuşup, sorunlara o ülkenin bakış açısıyla çözüm arar, çözüm önerilerini yazılı olarak sunarlar. Farklı sorunların ele alındığı komitelerde çalıştaylara katılırlar.

Okyanus Koleji öğrencileri de iddialı konuların İngilizce tartışıldığı bu politik platformda genel kültürlerini geliştirirken topluluk önünde konuşma ve farklı uluslara karşı empatikurma becerilerini geliştirdiler. Bunun yanında Birleşmiş Milletlerin temel felsefesi olan hoşgörü, özgüven, barış ve dostluk duygularını da tadarak konferansı tamamladılar.

Mimaroba Okyanus Koleji Ortaokul KademesindenO’MUN  konferansa katılan öğrenciler; ELİF SARE SAKAL, EYLÜL KEÇİYOKUŞU, HASAN HÜSEYİN BEYAZAL, İMRAN ŞEVVAL TÜTÜN, ALYA ATLAS AKANSEL, BERİL CÖMERTPAY, NAZ AYDIR VE EFE MUSTAFA VATANSEVER, öğretmenimiz; ÖZLEM PARLAR.

Konferansa katılan tüm öğrencilerimiz katılım sertifikasını almaya hak kazandı. Ayrıca öğrencilerimizden Naz Aydır ve Alya Atlas Akansel “OutstandingDelegate” ödülünü de almaya layık görüldü.

Öğrencilerimiz, konferans dönüşü okulumuzda yapılan sunum ile orada bulundukları süreç boyunca yaşadıkları bu tecrübeyi arkadaşları ve öğretmenleri ile paylaştılar. Verimli bir vakit geçirmelerinin yanı sıra çok keyif aldıklarını ve pek çok kelime öğrenerek döndüklerini belirttiler. Katılım sertifikaları İngilizce zümresi öğretmenleri ve okul idaresi tarafından öğrencilerimize takdim edildi.

Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 


Haber
:
Mehmet Çevik
Editör
:
İbrahim Aslan
Fotoğraf
:
ÖZLEM PARLAR
Tarih
:
23 Mayıs 2018, Çarşamba 16:56
Okunma
:
1.226 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları