Mimaroba Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | 1. Okuma Zamanı Konferansı İstanbul’da Yapıldı
1. Okuma Zamanı Konferansı İstanbul’da Yapıldı 1. Okuma Zamanı Konferansı İstanbul’da Yapıldı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri Ortaokul Öğrencileri 1. Okuma Zamanı Konferansı ile bol bol öğrendikleri ve eğlendikleri bir gün geçirdiler.

Okyanus Kolejleri ortaokul kademesi Türkçe zümresi olarak iki yıldır uyguladığımız "Okuma Zamanı" projemizi bir konferansla taçlandırdık. Gelenekselleşmesini amaçladığımız "Okuma Zamanı Konferansı" nın 1.si 23 Mart Cumartesi günü İstanbul’da gerçekleştirildi.

Öğrenci ve velilerimizin katıldığı konferansta birbirinden ünlü yazarlar ve doktorlar bilgilerini paylaştılar. Açılış konuşması Türkçe Bölüm Başkanı Tuğba AKGÜN ve Majole kurucusu Jason Abbas YAGHOBİ tarafından yapılan konferans gün boyu devam etti.

Kelime Yayınları kurucusu, genel yayın yönetmeni Asya ÇAĞLAR “Okumaya Dair” konulu konuşmasında katılımcılara okumanın öneminden bahsedip onlarla sohbet etti.

Gazeteci yazar Yalvaç URAL “Okumak ve Okuma Becerileri” konusunu kendine has anlatım tekniğiyle öğrencilere oyunlar oynatarak eğlenceli bir ortamda sundu. Katılımcılara ana dili ve özelliklerini bilmenin öneminden bahsetti.

Yazar Habib Bektaş “Neden Kitap?” konuşmasını kendi çocukluğundan duygusal bir hikaye okuyarak kitap yazmaya başlama serüvenini anlattı.

Çevirmen yazar Gülayşe Koçak “Okumak, Yazmak ve Dönüşüm” konusunu yaratıcı yazma etkinlikleriyle renklendirdi. Katılımcılar yazdıkları yazıları okuyup usta yazarlardan alkış aldılar.

Arkeolog, yapımcı ve yazar Esra ALKAN “Her Alandan Kitap Okumanın Önemi”ni bitmeyen neşesi ve birbirinden güzel örnekleriyle aktardı.

Onur konuğu olarak katılan yazar Canan TAN yazma yolunda yaşadıklarını ve hayatını anlatıp katılımcıların sorularını yanıtladı.

Uzman Doktor Psikiyatrist Zengibar ÖZARSLAN “Sınav Başarısı ve Okumaya Teşvik” konusunda öğrencilerin ve velilerin neler yapması gerektiğini açıkladı. Sınav kaygısı yaşayan öğrenciler can kulağıyla dinleyip, notlar aldılar.

Doktor Jason Abbas YAGHOBİ “Hedef Belirleme”nin öneminden ve o hedeflere ulaşmanın yollarından bahsetti. Yazar Renan Özdemir “Nasıl Yazar Olunur?” konusunu eğlenceli anlatımı ve yüksek enerjisiyle katılımcılara sundu. Kendi yazarlık serüvenini anlatıp öğrencilere bu yolda sabırlı ve azimli olmalarını, pes etmemelerini söyledi. Son olarak Kelime Yayınları Kurucusu Aya Çağlar kapanış konuşması olan “Okuma Kültürü” konusundan bahsetti. Öğrencilere iyi bir okur olmaları için tavsiyelerde bulundu. 

Gün boyu öğrenciler yazarların konferanslarını dinlediler, kahve molaları ve yemek arasında yazarlarla sohbet edip kitaplarını imzalattılar. Kitap stantlarındaki kitapları inceleyip kitaplar aldılar.

1. Okuma Zamanı Konferansı konuşmacılara plaketlerinin ve katılımcılara yazarlar tarafından sertifikalarının takdimiyle sona erdi. Konferansa katılan öğrenci ve velilere yayınevleri tarafından verilen kitaplar hediye edildi. Katılımcılar edindikleri bilgiler ve keyifle günü tamamladılar.


Haber
:
Tuğba AKGÜN
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
26 Mart 2019, Salı 16:26
Okunma
:
14.135 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları