Kemerburgaz Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Kemerburgaz Okyanus Kolejinde Sonbahar
Kemerburgaz Okyanus Kolejinde Sonbahar Kemerburgaz Okyanus Kolejinde Sonbahar
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Kurtuluş Savaşının önderi, çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuzluğa uğurladığımız günün 81.yıldönümünü anmak için Kemerburgaz Okyanus Koleji konferans salonunda toplandı.

‘’Yer Sarsılsa yerinden, Ne senden vazgeçeriz ne de senin eserinden ‘’

10 Kasım anma töreni lise kademe müdürümüz Özlem CANLI’nın içe dokunan konuşmasıyla başladı. Tören sırasında Mustafa Kemal Atatürk’ün diğer ülkelerdeki yeri ve önemi paylaşıldı. Bu yıl Kemerburgaz Okyanus Koleji Kampüsü Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleriyle yaşadığını vurguladı.

Lise kademesi öğrencilerimizin Edebiyat öğretmeni Elif KARAGÜNEY ile düzenlediği Fikirler Ölmez draması izleyenleri etkisi altına aldı. Kimya öğretmeni Seda Yılmaz’ın seslendirmesiyle başlayan oyun Mustafa Kemal Atütürk’ün dayısının tarlasından devlet başkanlığına gelişinin öyküsünü, harf inkılâbı sürecini bizlere yeniden yaşattı.

Ortaokul öğrencilerimizin Ömer Ediz Canlı ve Elif Eylül Bakan’ın Vals gösterileri Mustafa Kemal Atatürk’ün sanata olan duyarlılığını bir kez daha hatırlattı. Lise kademesi öğrencilerinin edebiyat öğretmenleriyle hazırladığı oratoryo yoğun ilgi gördü. Müzik Öğretmenimizin tambura eşliğinde 10.sınıf öğrencisi Defne BEDİ’nin Fikrimin İnce Gülü yorumu salonda duygusal anlar yaşattı. Emir Yahya Özdemir’in Mustafa Kemal’in dilinden Son Mektup yorumu bazı unuttuğumuz duyguları tekrar hatırlattı.

Törenimiz ortaokul öğrencilerinin müzik öğretmenleriyle birlikte hazırladığı ‘’Nasıl Söylerim’’parçasıyla son buldu. Anaokulu kademesinden lise kademesine kadar her öğrencinin katkı sağladığı 10 Kasım Anma töreni misafirlerine ‘’Bedenler bir gün toprak olsa da Fikirlerin Asla Ölmeyeceğini’’ anlattı. Kemerburgaz Okyanus koleji lise kademesi edebiyat öğretmenleri Elif Karagüney’e ve Erhan Derin’e; Beden Eğitimi öğretmeni Halil İbrahim Yılmaz’a; resim öğretmeni Nihan Cinel’e çok teşekkür ederiz.

 


Haber
:
Özlem Canlı
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Tunahan İlikkan
Tarih
:
03 Aralık 2019, Salı 12:18
Okunma
:
3.849 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları