Kemerburgaz Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Kemerburgaz Okyanus Koleji 5. Sınıf Öğrencileri Masal Anlatma Yarışması’nda Marifetlerini Konuşturdu
Kemerburgaz Okyanus Koleji 5. Sınıf Öğrencileri Masal Anlatma Yarışması’nda Marifetlerini Konuşturdu Kemerburgaz Okyanus Koleji 5. Sınıf Öğrencileri Masal Anlatma Yarışması’nda Marifetlerini Konuşturdu
  • Paylaş
Masal olağanüstü olayların yaşandığı, yer zamanın belirtilmediği ‘Bir varmış bir yokmuş , evvel zaman içinde kalbur saman içinde, develer tellal iken pireler berber iken…’ gibi tekerlemelerle başlayan yazı türüdür.

Öğrencilerin bireysel gelişimini destekleyen, Türkçeyi etkili ve düzgün kullanma alışkanlığı kazandıran, yaratıcı düşünceyi işlevsel kılan ve rol yeteneğiyle süslenmiş masal yarışmasına katılım fazla oldu.

Masal anlatma yarışmasında öğrencilere masal anlatma, dinleme ve okumaya ilgisini uyandırmak, hayal dünyalarını geliştirmek, ana dilini doğru kullanma şuuru kazandırmak  hedeflendi. Öğrenciler yazdıkları  masalları başarılı bir şekilde anlattı.

Birbirinden güzel ve etkileyici masallar içinden derece seçen juri üyeleri, epeyce zorlandı. Bu eğlenceli yarışmada birinci Ecrin Saadet Demirbaş, ikinci Süleyman Mandal, üçüncü Çağla Koca oldu.


Haber
:
Canan Dedik
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
03 Mart 2020, Salı 17:17
Okunma
:
749 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları