Kemerburgaz Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Fark Et! Farkındalık Projesi Karanlıkta & Sessizlikte Diyalog Gezisi
Fark Et! Farkındalık Projesi Karanlıkta & Sessizlikte Diyalog Gezisi Fark Et! Farkındalık Projesi Karanlıkta & Sessizlikte Diyalog Gezisi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri Kemerburgaz Kampüsü 7 Aralık Cuma günü Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik zümresi tarafından organize edilen Karanlıkta&Sessizlikte Diyalog gezisine 5., 6., ve 7. sınıf öğrencileriyle katılım gerçekleştirdi.

Öğrencilerimiz Karanlıkta Diyalog etkinliğiyle tamamen karanlık bir ortamda görme engelli bireylerin bir gününü nasıl geçirdiklerini (metroya, vapura nasıl bindikleri, alışverişi nasıl yaptıkları vb. ) ve birçok etkinliği görmeden nasıl yaptıklarını tecrübe ettiler. Güven ( Görme Engelli Rehberin yönlendirmesiyle ilerleme), empati (engelli bireylerin yaşamlarını anlayarak empati kurabilme), iş birliğinin geliştirilmesi (etkinlik alanında diğer grup arkadaşlarıyla birlikte hareket etme) gibi kişilik gelişimini olumlu etki yaratacak eylemlerde bulundular.

Sessizlikte Diyalog etkinliğiyle ise özel bölümlerden oluşan odalarda öğrencilerimiz işitme engelli bireylerin yönlendirmeleriyle kulaklık kullanarak, yüz ifadelerini ve vücut dilini nasıl etkili kullanabildiklerini, işitme dışındaki duyuları ile neler başarabildiklerini gördüler. Zorlukları fırsata dönüştürme yetenekleri güçlenirken, kendisi ve çevresiyle ilgili tüm ön yargılarını geride bırakmayı hedeflediler.


Haber
:
Canan Dedik
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Kübra Tekindemir, Damla Bozkuş
Tarih
:
14 Aralık 2018, Cuma 11:21
Okunma
:
776 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları