Kemerburgaz Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | ‘Harvard Üniversitesi’ne Doğadan Esinlenen Sıradışı Robotlar’ konulu bilim yolculuğu gerçekleştirdik.
‘Harvard Üniversitesi’ne Doğadan Esinlenen Sıradışı Robotlar’ konulu bilim yolculuğu gerçekleştirdik. ‘Harvard Üniversitesi’ne  Doğadan Esinlenen Sıradışı Robotlar’ konulu bilim yolculuğu gerçekleştirdik.
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
'Doğadan Esinlenen Sıradışı Robotlar' e-semineri

Özel Kemerburgaz Okyanus Ortaokulu Fen Bilimleri Zümresi tarafindan düzenlenen 'Doğadan Esinlenen Sıradışı Robotlar' e-seminerinde Harvard Üniversitesi'nden Dr. Fatma Zeynep Temel ve Alperen Değirmenci ile bilime yolculuk yaptık.

Doğadan esinlenerek günümüzde kullandığımız mühendislik harikalarından bahseden Harvard Üniversitesi öğretim görevlisi Doktor Fatma Zeynep Temel, robotların otonom veya önceden programlanmış görevleri yerine getirebilen elektromekanik cihazlar olduğunu belirtti. Robot dizaynı yapılırken programlama, elektronik, mekanik ve biyolojiden faydalanildığını söyledi.

Robot kavramının ilk olarak 1920'de hayatımıza girdiğinden bahseden Dr. Temel, 1940'larda İshak Asimov ile robotik kavramının açıldığını belirtti.Robotiğin 3 yasasından bahseden Türk bilim insanın doğadan esinlenerek yapılmış sıradışı robotlar sunumunda öğrencilerimizin merak ettiği sorular ile sunumuna devam etti.

Fen Bilimleri Zümre Başkanı Mine Kellekci ; öğrencilerin bilimi sevmesi ve bilimdeki gelişmelerden haberdar olması adına devam ettirdikleri e- seminerlerin öğrenciler tarafından ilgi ve merakla takip edildiğini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığına ,Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Harvard Üniversitesi’nden Dr. Zeynep Temel ve Alperen Değirmenci’ye öğrencilerimizle yaptıkları bu güzel bilim yolculuğu için teşekkür ettiğini belirtti.


Haber
:
Canan Dedik
Editör
:
İbrahim Aslan
Fotoğraf
:
Mine KELLEKÇİ
Tarih
:
19 Nisan 2018, Perşembe 16:31
Okunma
:
1.007 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları