Kemerburgaz Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | “Ben De Yazarım” Yarışması Ocak Ayı Birincileri Belli Oldu!
“Ben De Yazarım” Yarışması Ocak Ayı Birincileri Belli Oldu! “Ben De Yazarım”  Yarışması Ocak Ayı Birincileri Belli Oldu!
  • Paylaş
Kemerburgaz Okyanus Koleji 5-6-7-8. sınıf öğrencilerinin büyük bir heves ve heyecanla katıldığı yarışmada öğrenciler en iyi mesleğin hangisi olduğuna dair düşüncelerini kanıtlamak için kıyasıya yarıştı.

Yazma becerisi, okulun ilk yılında kazanılması gereken ve zamanla gelişen temel becerilerden biridir.

İlköğretim Türkçe dersi öğretim programına göre dil becerilerinin kazandırılması; okuma, konuşma, dinleme, yazma, görsel okuma  ve görsel sunu çalışmalarına dayanmaktadır. Bu beş temel beceri birbirine bağlıdır. Diğer bir deyişle birbirini tamamlayıcı niteliktedir.

Yazma becerisi oldukça ağır gelişen ve çeşitli alıştırmalar gerektiren bir beceridir. Son yıllarda yapılan araştırmalar da öğrencilerin yazı dünyasına erken yaşlardan itibaren başlamaları gerektiğini vurgulamıştır. Çocukluk döneminde kazanılan bu beceri, bireyin yaşamı boyunca sürmekte ve bireyin yaşantısını doğrudan etkilemektedir.

Okyanus Kolejleri Ortaokul öğrencilerinin, yazma becerilerinin daha iyi geliştirilip kendilerinin yazar olma yolunda attığı ilk adım olan ve her ay farklı temalarla genç yazarları heyecanlandıran, Türkçe zümresi tarafından düzenlenen “Ben de Yazarım” yarışmasının “Ocak” ayı teması: “Sizce hangi meslek daha iyidir? Makale türünde yazınız.” idi.

Öğretmenlerin seçmekte oldukça zorlandığı makaleler içinden 5. sınıflar arasında Defne İKİZLER, 6. Sınıflar arasında Melis ERGENÇ, 7. Sınıflar arasında Elif Zelal EKE ve 8. Sınıflar arasında Elif Zeynep DEMİR kampüs 1.si oldu.

1. olan öğrencilerimiz 20 Okyanus Yıldızı ödüllerini Türkçe Zümre Başkanı Canan DEDİK ve Türkçe Öğretmeni Ayşegül EŞKİN’den aldılar.

Yarışmaya katılan tüm genç yazarlarımızı tebrik ederiz.


Haber
:
Canan Dedik
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
17 Ocak 2019, Perşembe 14:59
Okunma
:
827 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları