Kemerburgaz Okyanus Koleji, Okul Öncesi | Haber | Kemerburgaz Okyanus Koleji Yıldızlar Grubu Science&Music Etkinliğinde
Kemerburgaz Okyanus Koleji Yıldızlar Grubu Science&Music Etkinliğinde Kemerburgaz Okyanus Koleji Yıldızlar Grubu Science&Music Etkinliğinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Kemerburgaz Okyanus Koleji Yıldızlar Grubu Science&Music Etkinliğinde

Kemerburgaz Okyanus Koleji Yıldızlar Grubu Science&Music etkinliğini 15.10.2019 tarihinde Miss Esra ve Kezban öğretmen eşliğinde gerçekleştirdiler. Music etkinliğinde “Mavi At” adlı şarkı ritim aletleri ile söylenerek etkinliğe geçiş sağlandı. Daha sonra öğrencilerimiz ile “Gökyüzü Neden Mavi?” adlı deney çalışması yapıldı. Deney malzemeleri tanıtıldı ve deneyin aşamaları birlikte gerçekleştirildi. Kabın içine önce su, sonra da el sabunu tabanına sürterek çözelti olacak şekilde koyuldu. Sonra karanlık da el feneri yaklaştırıp uzaklaştırarak mavileştiği gözlemlendi, su=atmosfer; sabun=havadaki toz parçacıkları; el feneri ise güneşi temsil ettiğinden bahsedildi. Ardından deneyin sonucu ile ilgili sohbet edilerek etkinlik tamamlandı.

Bu etkinlik ile öğrencilerimizin küçük kas gelişimlerini destekleyerek el becerisi gerektiren malzemeleri kullanmalarını, şarkı söylerken sesinin tonunu, hızını ve şiddetini ayarlayabilmelerini ve bilişsel anlamda çocukların nesne ya da varlıkların özelliklerini karşılaştırmalarını, olayla ilgili tahminde bulunup algıladıklarını hatırlayarak yeniden söyleyebilmeleri hedeflenmektedir.

 


Haber
:
Kezban Avcı, Esra Arslan
Editör
:
Feyza Sekmen Yavuz
Fotoğraf
:
Kezban Avcı, Esra Arslan
Tarih
:
25 Ekim 2019, Cuma 08:47
Okunma
:
835 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları