İzmit - Atafen Okyanus Koleji, Fen Lisesi | Haber | CUMHURİYETİN 100. YILINDA KUTUPLARDA BİLİM RESİM YARIŞMASI
CUMHURİYETİN 100. YILINDA KUTUPLARDA BİLİM RESİM YARIŞMASI CUMHURİYETİN 100. YILINDA KUTUPLARDA BİLİM RESİM YARIŞMASI
  • Paylaş
4 ÖĞRENCİMİZ İLE TÜRKİYE FİNALLERİNDEYİZ

 

TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü tarafından kutuplar hakkındaki farkındalığın artırılması doğrultusunda, ülke çapında “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Kutuplarda Bilim” temalı Resim Yarışmasında öğrencilerimiz Türkiye Finalisti oldular.

 

Yarışmaya resim yetenekleri ile gururumuz olan öğrencilerimiz katılmış ve Okyanus koleji lise kadememizden 4 öğrencimiz yaptıkları çalışmalarla Türkiye çapında 81 ilden 3367 resim başvurusu arasından seçilerek finalist olma hakkı kazanmışlardır.

 

Lara kampüsü lise öğrencilerimiz Nil Betül Kıvırcık  İÇGÜDÜ isimli çalışmasıyla, Tuana Tunçalp KUTUPTAKİ BİLİMSEL YAŞAMADAN KESİT isimli çalışmasıyla Şebnem Şahin danışmanlığında,  Bahçeşehir Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerimiz Zeynep Topçu ALBAYRAĞIN ALTINDA KUTUP, İrem Perçin BİLİMİN BUZDAKİ YANSIMASI isimli resim çalışmasıyla Selda Hilaloğlu danışmanlığında finallerde yarışacaktır.

 

16-20 Kasım tarihleri arasında seçici kurul tarafından yapılacak final değerlendirmesi sonrası Antartika Gününde ödül töreni yapılması planlanmaktadır.

 

Öğrencilerimizi ve onlara danışmanlık yapan değerli öğretmenlerimizi tebrik ediyor finallerde başarılar diliyoruz.

 

 

Yarışma hakkında detaylar

 

Ülkemize kilometrelerce uzak, dünyanın en soğuk en zorlu koşullarına sahip, insan yaşamına elverişli olmayan ve gezegenimizin tatlı sularının yarısından fazlasını barındırarak devasa buzullara ev sahipliği yapan Antarktika Kıtası güney kutbumuzda yer alırken; dünyamızın tam tersine baktığımızda yani kuzey kutbunda dünyanın en soğuk okyanusunun yer aldığı, yerli halkların yaşadığı ve günümüzde iklim değişikliğinden en çok etkilenen alanların başında gelen Arktik Bölgesi’ni görmüş oluruz. Yarışma ile gençlerimizin her iki kutup bölgesi hakkındaki düşüncelerini görsel sanatları, ilhamı ve merak duygularını kullanarak resmetmeleri ve bu eserleri ile kutup bilimleri alanında ülkemizde geniş çapta farkındalık oluşturulması amaçlanmaktadır. Böylece ülkemizden, dünya üzerinde en uzak noktalara giderek bilimsel araştırmalar yapan bilim insanlarımızın çalışmalarını ve oradaki doğa, çevre, hayvan yaşamlarını hayal ederek genç yaşında sanat ile bilimi buluşturan eserler ortaya çıkartan ve ileride bilimsel merakının peşinden giden bir neslin oluşturulması hedeflenmektedir.


Haber
:
Editör
:
Tarih
:
07 Kasım 2023, Salı 10:55
Okunma
:
3.168 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları