İzmir - Mavişehir Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Özel Mavişehir Okyanus Ortaokulu 5. Sınıf Öğrencileri Hüsnan Şeker İle Baş Başa…
Özel Mavişehir Okyanus Ortaokulu 5. Sınıf Öğrencileri Hüsnan Şeker İle Baş Başa… Özel Mavişehir Okyanus Ortaokulu 5. Sınıf Öğrencileri Hüsnan Şeker İle Baş Başa…
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
“Üç Aşağı Beş Yukarı” kitabının yazarı Hüsnan Şeker, Özel Mavişehir Okyanus Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri ile buluştu. 6 Mayıs Pazartesi günü konferans salonunda gerçekleşen bu keyifli söyleşide, öğrencilerimiz hem eğlendi hem de öğrendi.

“Türkçemiz; anlatımı güzelleştiren, duygu düşüncelerimize akıcılık ve renk katan birbirinden güzel deyimlerle dolu. Öyle ki bazen deyimler tercüman olur duygularımıza, paylaştığımız düşüncelerimize… Açar tüm kapıları bilgiye ve dostluğa… Hiç eskimeden günümüze kadar gelen ilginç çıkış öyküleri var her birinin. Hatta kimi zaman bu öyküleri okumak bile başlı başına serüvendir bizler için. Deyimleri yaşatmak, dilimizin zenginliğini korumak için genç kuşaklara da anlatmak, tanıtmak gerekiyor her birini.” diyen yazarımız, Üç Aşağı Beş Yukarı adlı romanında da işte böyle bir görev üstleniyor bizler için ama bir farkla.

Bu romanda birbirlerini çok seven aile bireylerinin sevinç ve üzüntülerini yaşayan öğrencilerimiz; Nihal Hanım’ın, Arif Bey’in, Benan’ın ve Erman’ın içinde bulundukları olayları deyimler yoluyla nasıl çözdüklerine tanık oldular. Romanı okurken çok eğlenen öğrencilerimiz, kafalarına takılan tüm soruları da yazarımıza sorma fırsatı buldular. Aldıkları cevaplarla romandaki olay örgüsünü daha iyi özümsediler. Yazarımız, deyimlerin hayatımızda çok önemli bir yeri olduğunu vurgularken görsellerden hareketle deyimleri tahmin etme oyunuyla da öğrencilerimizin bu söyleşide aktif olarak rol almasını sağladı. Öğrencilerimizin kitaplarını yazarımıza imzalatmasıyla etkinliğimiz son buldu.

Okyanus Kolejleri, öğrencilerinin sosyal ve kültürel anlamda zengin bir birikim sağlamaları adına her geçen gün yeni adımlar atmaya devam ediyor.   


Haber
:
Zeynep Soydam
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Burcu Şener
Tarih
:
09 Mayıs 2019, Perşembe 12:20
Okunma
:
1.213 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları