İzmir - Mavişehir Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Mina Tansel ve İstanbul’la Baş Başa…
Mina Tansel ve İstanbul’la Baş Başa… Mina Tansel ve İstanbul’la Baş Başa…
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Yazar Mina Tansel, Özel Mavişehir Okyanus Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri ile buluştu. 9 Nisan Salı günü konferans salonunda gerçekleşen etkinliğimizde öğrencilerimiz “İstanbul’la Saklambaç” kitabı ve dünya şehirleri hakkında eğlenceli bir sohbet gerçekleştirdi.

Mina Tansel’in öğrencilerimizle geçirdiği eğlenceli sohbette yazarımızın kullandığı görsel ağırlıklı sunum, öğrencilerimiz tarafından çok beğenildi. Dünyanın pek çok yerinden seçilmiş fotoğraflar üzerinden ilerleyen bu sohbette, öğrencilerimiz yazarımızın yönlendirmesiyle aktif rol aldı.

Fotoğrafların kendilerinde uyandırdıkları izlenimleri ve fotoğraflarda ne gördüklerini paylaşmalarını isteyen yazarımız, öğrencilerimize farklı pencerelerden bakma fırsatı tanımış oldu. Daha sonra İstanbul’la Saklambaç’ı yazma serüvenini merak eden öğrencilerimizin sorduğu sorularla söyleşimizin yönü farklılaştı. Yazarımız bu hikâyeyi yazarken İstanbul’un kitapta yer bulan ve bulmayan her karışını gezdiğini hatta bazı yerlerini defalarca gidip gözlemlediğini paylaştı. Yani bir hikâyenin doğuşunun aslında uzun bir süreç olduğunu ve bunun için sabırlı davranmak gerektiğini dile getirdi. Tüm bu yazma sürecini öğrencilerimizle paylaşan yazarımız; öğrencilerimize, yazmanın gücünü ve çok keyifli bir eylem olduğu mesajını verdi.

Söyleşimiz, öğrencilerimizin kitaba ve yazma sürecine dair sorduğu sorularla devam etti. Kitabı okurken kafalarında oluşan soru işaretlerine karşılık bulan öğrencilerimiz, yazarımıza kitaplarını imzalatıp yazarımızla hatıra fotoğrafı çektirdiler. Okyanus Kolejleri Türkçe Zümresi olarak öğrencilerimizi yazarlarla buluşturmaya ve öğrencilerimize farklı bakış açıları kazandırmaya devam edeceğiz.


Haber
:
Zeynep Soydam
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Burcu Şener
Tarih
:
18 Nisan 2019, Perşembe 19:57
Okunma
:
726 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları