İzmir - Mavişehir Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Mavişehir Okyanus Koleji Ortaokul Kademesinde Farkındalık Semineri Düzenlendi
Mavişehir Okyanus Koleji Ortaokul Kademesinde Farkındalık Semineri Düzenlendi Mavişehir Okyanus Koleji Ortaokul Kademesinde Farkındalık Semineri Düzenlendi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
“Fark Et” Farkındalık Projesi kapsamında 19 Aralık Çarşamba günü Mavişehir Okyanus Koleji konferans salonunda “ İşitme Engelli Bireyler ile İletişim” adlı seminer düzenlendi.

Düzenlenen seminerle öğrencilerimizin farkındalık düzeylerini en üst seviyeye ulaştırmak, toplumsal duyarlılıklarını arttırmak, empati kurma becerilerini iyileştirmek, yardımlaşma duygusunu geliştirmek, "ben ve ötekiler" düşüncesini ortadan kaldırarak "biz" kavramını oluşturmak hedeflenmiştir. Etkinlikte, işitme engelli bireylerin toplumda görülme sıklıkları ve işaret dilinin avantajlarını da konu alan uzmanlarımız öğrencilerimizi de seminere dahil ederek işaret dili ile ilgili uygulamalarla onlara bu dilin ne kadar önemli olduğunu göstermişlerdir. Seminere uzmanlarımız Gülnaz UMSU, Ülkü AYDIN, Mustafa YAVAŞ ve 8/E sınıfı öğrencimiz Defne TÜRCAN ‘da işaret dili öğreticisi olarak katılmıştır. Uzmanlarımızdan Mustafa YAVAŞ işaret dili ile kendi hayatını anlatırken, bazı temel işaretleri öğrencilerimizle de paylaşmış ve işaret dilinin önemini vurgulamıştır.

Okyanus Kolejleri olarak toplumda yaşanan sıkıntıları biliyor, toplumun farkındalık düzeyinin arttırılması için öğrencilerimizi bu konuda destekliyor, farkındalığı yüksek bir toplum için çabalıyoruz.


Haber
:
Zeynep Soydam
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Burcu Şener
Tarih
:
22 Aralık 2018, Cumartesi 10:47
Okunma
:
723 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları